Klokani v reprezentaci

Jak se vedlo zástupcům Bohemky v národních týmech?

Klokani v reprezentaci

Celkem čtyři hráči Bohemians odjeli na reprezentační srazy. Do kádru Estonska byl povolán Siim Luts, do českého výběru U21 dostal nominaci Antonín Vaníček, dres výběru U20 oblékl Filip Blecha a "osmnáctku" reprezentoval Štěpán Krunert.

Jediným dospělým reprezentantem je Siim Luts, který v dresu Estonska nastoupil proti Arménii a Gruzii. V prvním utkání s Arménií Siim nastoupil v základní sestavě, ale do statistik se zapsal pouze žlutou kartou. Estonsko v Arménii uhrálo bezbrankovou remízu 0:0. V úterý zástupci pobaltské země prohráli v Gruzii 0:2. Siim Luts odehrál celý druhý poločas.

Součástí kádru české jedenadvacítky v kvalifkačních kláních s Chorvatskem a Řeckem byl i Antonín Vaníček, který se však do hry nedostal.

Naopak Štěpán Krunert v českém výběru U18 nastoupil v dvojzápase s Dánskem. Štěpán odehrál oba dva zápasy v základní sestavě, a přispěl tak k výhře 3:0 v prvním utkání a k remíze 2:2 ve druhém klání.

Filip Blecha momentálně hostuje v Táborsku, ale samozřejmě stále patří Bohemians. Filipa povolal do reprezentace U20 trenér Karel Krejčí. Český výběr se v rámci Elitní ligy utkal s výběry Itálie a Nizozemska. Proti Itálii Blecha nastoupil v 67. minutě, a z první ruky tak viděl vítězný gól Matěje Chaluše v nastavení na 1:0. Proti Nizozemsku Blecha nastoupil v základní sestavě a přispěl svým výkonem k výhře 3:1.