Venkovní prokletí stále trvá

Zelenobílí na druhou branku Jablonce neodpověděli a body do Ďolíčku nevezou.

Venkovní prokletí stále trvá

Do zápasu vstoupil aktivněji domácí Jablonec. Už v úvodní minutě po sklepnutí Doležala vyslal na branku prudký projektil Jovovič, ale Fryšták skokem skvěle balón vyrazil. Bohemka odpověděla protiútokem, ale Maškova přihrávka přes Pernicu na Bartka neprošla. Zahrozil opět Jablonec. Kubista obelstil svého strážce a za hranicí šestnáctky se odhodlal ke střele, ale Fryšták dokázal míč vyrazil na rohový kop. Po něm vracel míč do šestnáctky Masopust na Doležala, kterého napoprvé v tváří tvář fantasticky vychytal vybíhající Fryšták a dorážka jabloneckého forvarda už skončila nad brankou. Tlak Jablonce neutichl a domácí si vytvořili obrovskou příležitost. Od brankové čáry přihrával pod sebe Doležal, míč ještě tečoval Fryšták před Holeše, který před prázdnou brankou napálil břevno.

Na druhé straně se v ofenzivě ozvali Klokani. Tetteh přesprinotval Lischku a postupoval vstříc brance. Za vápnem hledal Maška, ale toho ozbrojil Pernica a zažehnal nebezpečí pro branku Hrubého. Před uběhnutím první půlhodiny se Jablonec prosadil. Jovovič přistrčil míč Masopustovi, ale jeho štiplavou ránu vyrazil na rohový kop Fryšták. Na centr do rohového praporku si nejvýše naskočil Lischka a hlavičkou na zadní tyč poslal domácí do vedení.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Vyrovnat mohl Kocič, když si zpracoval pas Tetteha. Obhodil si obránce, ale branku pravou nohou minul. Vyrovnání přišlo před poločasem. Do přihrávky Reitera z pravé strany se opřel Hašek a trefil se přesně k tyči, čímž zaručil remízový poločasový stav.

Do druhé půle vkročila Bohemka dvojitým střídáním. K zakončení se jako první dostal Tetteh, ale levačkou o kousek minul pravou tyč. Za domácí odpověděl Doležal po centru Holeše, ale útočník Jablonce branku přestřelil. Po hodině hry se domácí radovali z druhé branky. Trávník se poroučel na zem v souboji s Jindřiškem a rozhodčí nařídil přímý kop. Jeho exekuci si vzal na starost Jovovič, Fryšták na jeho umístěnou střelu nedosáhl a míč skončil v síti.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Jovovič byl v centru dění i později. Nacentroval z levé strany do šestnáctky, kde se do míče opřel Chramosta, ale Fryšták neskutečným zákrokem balón vyrazil. Vyrovnat mohl Tetteh, ale v tváří tvář Hrubému v jasné šanci neuspěl. Tetteh byl v šanci i pár  minut pře koncem, ale i tentokrát byl úspěšnější brankář Hrubý. Druhého gólu Bohemka nedocílila ani s podporou Fryštáka ve vápně soupeře a z Jablonce jede s prázdnou.