Dnes odstartovala nová éra klubu

Na městském stadionu v Ďolíčku Klokani porazili Plzeň 5:2.

Dnes odstartovala nová éra klubu

V Ďolíčku se slavilo už před zápasem. Slavnostní výkop provedla náměstkyně primátorky hlavního města Prahy Eva Kislingerová s radním Janem Wolfem. Poté už se šlo na věc. V úvodu držela míč na svých kopačkách hostující Plzeň, ale další průběh už byl v režii domácích Bohemians. Z pravé strany odcentroval před branku Dostál, míč si na rohu malého vápna našel Šmíd a hlavou poslal Klokany do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Plzeň odpověděla akcí po pravé straně. Limberský přihrál pod sebe Chorému, ale forvarda Plzně předskočil Hůlka a zažehnal odkopem nebezpečí pro branku Bohemians. Do velké šance se ale dostal na opačné straně Tetteh. Zpracoval si do pohybu nádherný pas z hloubi pole a hnal na branku. V šestnáctce se odhodlal ke střele, ale o kousek minul pravou tyč plzeňské svatyně. Klokany tato příležitost ale nemusela mrzet. O dvě minuty později Mašek hezky prostrčil míč do uličky sprintujícímu Reiterovi, který uháněl na Hrušku. Záložník Klokanů byl ve svém postupu na branku aice faulován, ale i tak dokázal míč dopravit do sítě a navýšil vedení Klokanů.

Poté přišla gólová pětiminutovka. Nejdříve se přes bránícího hráče dostal Tetteh a přihrál před branku Maškovi, který dokázal procpat míč přes Huršku do sítě. Vzápětí ale přišlo snížení, když si smolně srazil centr z levé strany do vlastní branky Kocič. V podání Klokanů přišla rychlá odpověď. Nádherným pasem vybídl Hašek ke skórování Bartka, ale jeho hlavičku ještě Hruška vyrazil. K balónu ale rychle přispěchal Mašek a přidal čtvrtý gól. Ale o další minutu později dopravil míč po centru Hrošovského zprava do sítě Kopic a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň
Do druhé půle vstoupila aktivněji Plzeň, ale standardní situaci nevyužila a slova se znovu ujali Klokani. Tetteh si připravil v šestnáctce míč a nádherným gólem pod břevno překonal Hrušku. Plzeň se stále snažila překonat pevnou obranu Bohemians, ale Zelenobílí pečlivě bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Klokani zvládli koncovku utkání a  ve slavnostním zápasem deklasovali lídra tabulky.