Mašek: Každý má na výhře zásluhu

Dominik Mašek komentuje vysokou výhru nad Plzní.

Mašek: Každý má na výhře zásluhu

Jednoznačné vítězství nad Plzní popisuje dvougólový střelec Dominik Mašek. Čím Bohemka přehrála Plzeň a jestli dojde na jeho kuchařské umění? Přečtěte si v rozhovoru.

Plzeň jsme porazili vysokým výsledkem.
Každý hráč na tom svojí zásluhu, ale i realizační tým, klub. Fanoušci byli skvělí, vyprodali Ďolíček, takže jsme za vítězství strašně moc šťastní. Nálada je fantastická, oslavili jsme to parádně, zakřičeli si pokřik. V kabině byl i Vláďa Hric (Vladimír Hric - pozn. red.), který řve ty naše chorály. Atmosféra je po takovém vítězství skvělá. Byla to ovšem velká divočina. Nejdříve jsme dali rychle za sebou dva góly, přišel třetí, ale Plzeň hned snížila. Pak jsme zase dali čtvrtý gól, ale vzápětí už Viktoria korigovala na dva čtyři. Byli jsme šťastnější, lepší a do kabin si odnesli dvoubrankový náskok. Ve druhé půli se nám povedlo přidat další gól. Myslím, že poté už bylo hotovo.

Viktorii jsme přehráli. Čím myslíš, že to bylo?
Soustředili jsme se od začátku na sebe, chtěli jsme hrát hru, kterou se od startu sezony prezentujeme. Dařilo se nám to, vstřelili jsme v prvním poločase čtyři branky. Ani si nepamatuji, kdy se nám to naposledy podařilo. Vnutili jsme Plzni náš styl, i ve druhé půli jsme dokázali zápas kontrolovat, nepustili hosty do nějakých větších šancí. Hrajeme náročný fotbal s presinkem. Je to založené na skvělé organizaci, pak se dostáváme do rychlých protiútoků. Tentokrát jsme dokázali dát gól i z rychlého autového vhazování. Dařilo se nám a spadlo by nám tam asi úplně všechno. Zasloužili jsme si utkání vyhrát.

Hosté působili chvílemi i bezradně. Myslíš, že si nevěděli rady s naším nasazením?
Těžko říct, protože jsem to během zápasu tak nevnímal. Hlavně jsme soustředěnost upírali na náš výkon. Asi jsme jim vnutili naši hru, která jim nevyhovovala.

Proti Plzni ses prosadil i na podzim. Jaký byl rozdíl v těchto dvou vzájemných zápasech?
V podzimní části to byl u nich jiný zápas. Plzeň nás hodně přehrávala, měla snad osmdesát procent držení míče. My vyjížděli snad jen do ojedinělých protiútoků, po jednom z nichž jsme se dostali do vedení. Pak jsme obdrželi gól ze standardní situace, tlak od nich byl obrovský. Byli lepší na míči oproti tomuto utkání. Bylo to jiné třeba tím, že se nám tam tolik nedostávali. Naopak my jsme hrozili z rychlých brejků, dokázali dobře podržet míč. Všechno se nám dařilo. Věděli jsme, že Plzeň není v nejlepší formě a chtěli jsme toho využít. Naopak nám se doma v jarní části skvěle daří. Neztratili jsme ani bod, šli jsme do zápasu se sebevědomím, že můžeme vyhrát. Myslím, že jsme za výhrou šli více než Plzeň, a proto jsme je porazili.

Jaká odměna bude následovat tentokrát? Nebo přijde čas na tvé populární Carbonara?
Ani nevím. Už jsme měli i steaky, ale za Plzeň by mohla být možná i dvojitá dávka. Nebo si přivezu do Uhříněvse kotel a něco ze sebe vyplodím.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Benjamin Tetteh znovu ukázal, jak je důležitým hráčem...
Ano. Je vysoký hráč, dokáže spoustu míčů zakrýt, sklepnout, udržet. V tomto nachází uplatnění, ale je také velmi rychlý, takže mu můžeme dát i pas za obranu. Celý zápas je zlobil a nakonec vstřelil i branku, naše spolupráce byla výborná. Doufám, že si to udržíme i do dalších zápasů.

Cítil jsi hrdost tribun na výkon mužstva?
Samozřejmě jsme ovace tribun asi všichni vnímali, neboť atmosféra byla skvělá. Fanoušci nás celý zápas podporovali. Jak se pomalu blížil závěr utkání, tak to bylo elektrizující. Všichni jsme si to užili, vedli jsme o tři góly. Byli jsme pořád koncentrovaní, ale věděli jsme, že utkání dovedeme do vítězného konce. Děkovačka byla parádní.

Zlomil se zápas tím posledním gólem?
Myslím, že asi ano. Ten nám po té pauze dodal absolutní klid. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nesmíme polevit v té hře, nasazení. Utkání jsme dohráli s přehledem.