Jindřišek: Ukázali jsme velkou produktivitu

Kapitán Josef Jindřišek popisuje zápas s Plzní.

Jindřišek: Ukázali jsme velkou produktivitu

Josef Jindřišek sdělil své pocity po utkání s Plzní. Jestli už někdy zažil podobný rychlý sled branek? Nebo jakými zbraněmi Klokani položili Plzeň na lopatky? Vše v rozhovoru.

Měly svojí roli i oslavy, že hrajeme konečně na městském stadionu?
To si nemyslím. Nevěděli jsem, že proběhne před zápasem takový ceremoniál. Věděli jsme, že máme smlouvu na deset let. Soustředili jsme se na sebe. Myslím, že jsme odčinili výsledek, ale i výkon z Jablonce. Proti Plzni jsme si zatím šli a ukázali velkou produktivitu. Jakmile jsme vyrazili do rychlého protiútoku, tak z toho byla šance. Když jsme zakončili, tak padl hned gól z každé situace, což asi rozhodlo.

Konec prvního poločasu byl strhující. Zažil jsi to někdy?
Tohle určitě ne. Dali jsme gól na tři nula a po chvíli jsme si dali vlastní gól na tři jedna. Po rozehrávce jsme zvýšili na čtyři jedna. Bylo to divoké, ještě nám totiž Plzeň snížila na čtyři dva. Řekli jsme si, že musíme udržet do kabin dvoubrankový náskok, aby se Plzeň nedostala na kontakt jedné branky a záměr se vydařil. Ve druhé půli jsme hráli stejně, hlídali si výsledek. Do nějaké vložené šance jsme Viktorii nepustili. Benjamin Tetteh dal rozhodující gól na pět dva. Pak už Plzeň jen nakopávala dlouhé míče.

Uklidňoval vás trenér o poločase, aby se utkání nestrhlo v přestřelku po divokém konci prvního poločasu?
Spíš nám říkal, abychom hráli pořád stejně. Ať neděláme zbytečné chyby, nenechat Plzeň hrát.

Čekal jsi, že Viktorka bude v defenzivě až takhle špatná?
Plzeň je pořád Plzeň. Sice mají jarní část výsledkově horší, ale na podzim zvládali vyhrát zápasy třeba dva jedna, dva nula. Otáčeli některá utkání, vyhrávali o gól. My běhali, hráli důrazně. Právě to jsou asi ta fakta, která rozhodla a nejvíce hostům uškodila.

Čím si vysvětluješ ty rozdílné výkony v domácích a venkovních zápasech?
Nám se doma hraje o hodně lépe. S Plzní bylo vyprodáno, podporovali nás od první minuty. Hlavně v momentě, kdy jsme vstřelili gól. K vítězství nás dohnali. Chceme přivést i body ze hřiště soupeře a zlomit sérii.

Nebudete vy zkušenější hráči držet mužstvo při zemi po takovém vítězství?
Trenér Hašek i Dalibor Slezák nám k tomu řeknou své. Ale aby si někdo myslel, že můžeme porazit kohokoliv bez odevzdání stoprocentního výkonu, tak se mu to řekne. Vysvětlí se mu, že samo to nepůjde. Za výhrou byla práce celého týmu. Pokud by došlo k takové situaci, tak by se nám mohlo přestat dařit a hráli bychom třeba jako v Jablonci.

Jak vidíš ty Benjamina jako hráče?
Benjamin ukázal v zápase své kvality. Udržel snad každý míč, dal gól. Když je soupeř favoritem a dáte míč na útočníka. A on je schopen balón podržet nebo obejít dva hráče a ještě jim uteče, zavaří tím celé obraně soupeře. Naše obrana si tím i odpočine, když útočník balón neztratí na půlce a nepřiletí to zpátky. Benjamin ukázal, že se mu utkání velmi povedlo a byl obrovským přínosem pro tým.

Jsou oslavy o to sladší, že jsme takovým způsobem porazili lídra tabulky?
Kdybychom podobným rozdílem porazili jakékoliv mužstvo, tak by ty oslavy byly stejné. Že se nám to podařilo zrovna s Plzní je taková třešnička na dortu.

Kazí nám radost z výhry fakt, že jsme přišli o domácí neprůstřelnost po dvou sporných situacích?
Bylo tam použito i video. Rozhodčímu bylo řečeno, že tam u prvního gólu Plzně faul nebyl. U druhého jsem se na to ptal. osobně jsem situace ještě neviděl, takže to nedokážu posoudit. Dvě inkasované branky nás ale mrzí méně, než těch pět vstřelených. Důležité jsou tři body a potvrzení jarní domácí neporazitelnosti.