Klokani se chystají do Ostravy vlakem

Pokyny pro fanoušky, chystající se podpořit Bohemku na Baníku.

Klokani se chystají do Ostravy vlakem

Po euforické výhře nad Plzní čeká na Bohemians soupeř z opačného pólu tabulky, ostravský Baník. Utkání se odehraje na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích v sobotu od 16:30. Do Ostravy se tradičně z Prahy jezdí vlakem a ani nyní tomu nebude jinak, ačkoliv podmínky jsou o něco složitější než obvykle.

Z Ostravy je totiž díky termínu utkání jediná možnost vlakového spojení, a to vlakem SC Pendolino Košičan. Do Pendolina je třeba zakoupit si předem místenku, která nyní stojí na osobu 35 Kč a každým dnem se vzhledem k poptávce může její cena zvyšovat. S rozhodnutím tedy neváhejte a pořiďte si jízdenky na vlak co nejdříve.

Největší skupina fanoušků vyrazí z Prahy také Pendolinem, které odjíždí z pražského hlavního nádraží v 11:42. Příjezd do stanice Ostrava-Svinov je plánován na 14:43. Zpáteční spoj Pendolino Košičan vyjíždí z nádraží ve Svinově v 19:25 a do Prahy přijede ve 22:20. Na oba dva spoje je nutno zakoupit si co nejdříve místenku. Můžete tak učinit osobně na pokladně Českých drah v jakékoliv větší vlakové stanici nebo elektronicky na e-shopu Českých drah. Při nákupu vyberte oba uvedené zdroje a kupujte vždy místenku do vagónu č. 6, který tak obsadí zelenobílí fanoušci. Po jeho případném naplnění přichází na řadu vagón č. 7. Místenku je třeba koupit samotnou, neboť i v Pendolinu čerstvě platí tradiční síťová víkendová jízdenka SONE+, která stojí 679 Kč a mohou na ni cestovat dvě dospělé osoby starší 15 let a případně také až tři děti. I tuto jízdenku je možné zakoupit v předstihu, nebo až před odjezdem na nádražní pokladně ČD.

Celá cesta tak pro jednu osobu vyjde na 410 Kč, pokud si zajistí jízdenku s místenkou včas. Pro dopravu z nádraží na stadion a zpět v Ostravě jednáme o přistavení městských autobusů, jejichž zajištění nám bylo ze strany pořádajícího klubu přislíbeno. Vstupenky do sektoru Bohemky v ceně 150 Kč budou v prodeji až přímo na stadionu na pokladně u odděleného vstupu do sektoru hostí. (Na plánku stadionu se jedná o sektory C1-C3)

Klokani dokázali udělat s podporou fanoušků z Ďolíčku nedobytnou tvrz. Pojeď i ty pomoci vytěžit první jarní body i zvenku!