Dlouhý návrat bez bodů

Klokani před skvělou kulisou nepřekonali defenzivu Baníku a ve Vítkovicích prohráli.

Dlouhý návrat bez bodů

Bohemka měla hned v úvodu zápasu výhodu rohového kopu. Přízemní centr Jindřiška ale nedokázal žádný z jeho spoluhráčů usměrnit do branky a míč skončil mimo. Ostrava odpověděla po chvíli. Hrubý svým centrem z hloubi pole hledal ve vápně své spoluhráče. Hůlka chtěl míč odvrátit, ale po jeho zásahu hlavou skončil balón na tyči, od níž se naštěstí odrazil pryč. Ostrava se snažila zatlačit Klokany a vytvářet si šance. Pozorná defenziva Bohemians ji ovšem nic výraznějšího nepovolila, šlo tedy spíše územní tlak domácího týmu ve středu hřiště. Změnit průběh utkání se snažil Hrubý, který si našel odražený míč na hranici šestnáctky Bohemians. Opřel se do míče, ale o kousek minul pravou tyč Fryštákovy svatyně.

Šance Baníku ale nakonec přišly. Hrubý odcentroval do šestnáctky, kde se do balónu opřel Procházka, ale s jeho zakončením si Fryšták na brankové čáře nadvakrát poradil. Těsně před poločasovým hvizdem mohl poslat Ostravu do vedení Hrubý. Postavil se k exekuci přímého kopu za šestnáctkou a jeho střela se od břevna odrazila do země a pryč. Zelenobílí přežili nápor Ostravy a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
V úvodu druhé půle se ale domácí už prosadili. Fleišman se dostal k míči na zadní tyči, ještě obešel Kociče a propálil Fryštáka. Druhý úder přišel okamžitě. Centrovaný míč propadl až na roh velkého vápna k Pazderovi, který napálil balón do šibenice a navýšil vedení Baníku. Trenér Hašek reagoval na dva trnité zásahy do plánů na bodový zisk. Do hry poslal Nečase se Záviškou, ale Ostrava i nadále Klokany svírala na jejich obranné polovině. Ač se Zelenobílí snažili zvrátit stav utkání, tak dnes se jim zkrátka nedařilo a i ve čtvrtém jarním venkovním zápase prohráli.