Hašek: Jsem smutný i kvůli fanouškům

Trenéři Martin Hašek a Bohumil Páník hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Jsem smutný i kvůli fanouškům

Jako první se jal zhodnotit utkání hostující trenér Martin Hašek. 
"Před utkáním jsem hráčům říkal, že po úspěchu z minulého týdne je těžké takové představení zopakovat. V podstatě celý týden jsme se snažili připravit na zápas mentálně, nebyli jsme na hrušce. Přesto se nám náš záměr evidentně nepodařil, protože výkon byl diametrálně odlišný od toho posledního proti Plzni. Narazili jsme na dobře připraveného soupeře, namotivovaného, fyzicky silného. Ostrava věděla, co má hrát. Řekl bych, že úsilí a dispozice jednotlivých hráčů Baníku byly využity, domácí předvedli vysokou kvalitu ve spoustě situacích. Obě branky patří mezi výstavní kousky. Prostřídali jsme, poslali na hrot obránce. Šlo spíše o pokusy se zaměřením jít něco zkusit. Ale po inkasování dvou branek jsem neviděl moment, kdy bychom mohli pomýšlet na nějaký bodový zisk," přiblížil přípravu na zápas kouč Klokanů.
Lodivod Bohemians se zamýšlel nad důvodem nepovedených venkovních zápasů: "Zatímco v prvních dvou utkáních jsme odehráli alespoň dobré druhé poločasy. Tak v Jablonci a v Ostravě jsme nezvládli ani jeden poločas. Bezbrankový stav po první půli neodpovídal našemu výkonu. Bádám nad tím také. Jediné smysluplné vysvětlení, které mi inkriminovaná situace dává je mládí našeho mužstva ve smyslu malého počtu odehraných ligových zápasů. Pro tyhle kluky je těžké mít stabilní formu na nějaké vysoké úrovni. Spousta kluků hraje svoji první ligovou sezónu, někteří druhou. Snazší je pro ně evidentně se prezentovat výkonem na úrovni v zápasech, ve kterých mají své fanoušky v zádech, tedy v těch domácích. Naši fanoušci nevytváří stresové prostředí, neboť oni skutečně fandí."
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
"Štve mě to také kvůli fanouškům. Hlavně těm, kteří sem přijedou. Jsou vždycky navnaděni z domácího zápasu a my je zklameme," uvedl v samém závěru důvod rozhořčenosti kouč Bohemians.
Po něm zasedl ke stolu i domácí kouč Bohumil Pánik.
"Po velkém vítězství Bohemians s Plzní jsme z nich měli respekt. Věděli jsme o jejich způsobu hry, potřebovali jsme se dostat do soubojů, v nichž jsme měli větší váhovou a výškovou převahu. V prvním poločase skončily naše dvě ofenzivní situace na tyči, jednu šanci ještě Fryšták chytil. Oni měli krásnou střelu, kterou ovšem Laštůvka bravurně vytlačil ven. Po přestávce se naše úsilí zúročilo. Dali jsme dvě nádherné branky, " poukázal na záměr Baníku do utkání.
Ostrava potřetí za sebou udržela čisté konto: "Přišel Procházka, který dlouho předtím nehrál. S každým přibývajícím zápasem je lepší a lepší. Šindelář je organizátor a válečník, který dovede obranu dirigovat, mluvit na své spoluhráče. Umí být takovým krizovým manažerem na hřišti, tam se to projevuje. Krajní obránci dostali více prostoru, díky tomu, že Hlinka zůstává trochu více vzadu a dokáže vykrýt míče. Vyplácí se, že krajní obránci vyplňují krajní prostory, čímž se dostávají až do samotného finále."