Z velké převahy je pouze bod

Klokani si vytvořili několik šancí, ale Jihlava z ojedinělé šance vytěžila remízu.

Z velké převahy je pouze bod

Ještě před samotným výkopem byl oceněn za své výkony brankář Tomáš Fryšták, kterého fanoušci zvolili za nejlepšího hráče v měsíci březnu. První velkou šanci měla po deseti minutách Bohemka. Hašek rozehrál rohový kop nakrátko s Jindřiškem. Zkušený středopolař vrátil míč svému mladšímu kolegovi ze středové záložní řady. Hašek odcentroval do šestnáctky, kde si naskočil na jeho bochánek Hůlka, ale o kousek minul levou tyč hostující svatyně. Za Jihlavu odpověděl přihrávkou pod sebe Fulnek, ale Hůlka byl v souboji s Dvořákem důrazný a nedovolil mu přesně zakončit. Slovo si tak vzala znovu Bohemka. Hašek přesnou přihrávkou za obranu přenesl míč na Tetteha, do nějž v šestnáctce skluzem zajel Buchta. Fanoušci Bohemians se dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Další příležitost měl Tetteh, na kterého dostal míč Hašek. Forvard Klokanů přešel přes obránce a zvládl i zakončit, ale jeho ránu na bližší tyč vyrazil skvělým zákrokem Rakovan na rohový kop. Na druhé straně zahrozila před půlí i Jihlava. Nový si narazil s Fulnekem a už byl před Fryštákem, ale brankář Bohemky ukázal svoji extratřídu a střelu vyrazil. Poslední slovo měli v prvním poločase domácí Bohemians. Tetteh obešel obránce, ale jeho přihrávku do oblasti penaltového puntíku Štěpánek odkopnul pryč z vápna Jihlavy.

Bohemka  od začátku druhé půle svírala Jihlavu, ale hosté se s problémy zvládali ubránit. Před uplynutím hodiny hry už ale stadion propukl radosti. Hůlka fantastickým pasem do šestnáctky našel volného Maška, který z voleje poslal míč na zadní tyč, čímž zařídil vedení Klokanů.

A chvíle Maška pokračovaly. Nejdříve se postavil k exekuci přímého kopu, ale jeho ránu vytěsnil bravurním zákrokem na roh Rakovan. Posléze Tetteh efektní "rabonou" přihrál Maškovi, ale jeho ránu tentokrát zablokoval na roh Buchta. Jihlava odpověděla střelou střídajícího Zoubeleho. Fryšták si ale poradil a míč vyrazil na roh. Najednou ale přišla pro většinu přítomných nepříjemná a nečekaná rána. Mara zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, míč zapadl na zadní tyč a hosté vyrovnali.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Klokani se vrhli do útočení a chtěli si vzít své vedení zpět. Jihlavská defenziva bohužel už nekapitulovala a body si tak celky rozdělily.