Hašek ml.: Velká škoda bodů

Utkání s Jihlavou popisuje Martin Hašek.

Hašek ml.: Velká škoda bodů

Martin Hašek hodnotil remízové utkání s Jihlavou. Příprava na zápasy, škoda ztráty bodu. Dočtete se v rozhovoru.

Bod je po tom průběhu hlavně ztrátou…
Přesně tak, s tím souhlasím. Oni měli vlastně jen jednu šanci v prvním poločase, kterou jsme jim naší chybou darovali. Jinak si prakticky nepamatuji, že by vystřelili na bránu. Nehráli jsme sice úplně nejlepší fotbal, jaký umíme, ale pořád jsme měli utkání pod kontrolou. Vytvořili jsme si nebezpečné situace, z jedné jsme udeřili. Když vezmu v potaz průběh, jak se hra vyvíjela, tak jsme měli utkání dovést do vítězného konce. Jihlava neměla defacto nic, my si teda také pak už šance nevytvářeli. Hra se odehrávala ve středu pole, ani jsme si nekoledovali. Nic nenasvědčovalo tmu, že bychom měli obdržet gól. Je to obrovská škoda.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina JIhlava 1:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina JIhlava 1:1 (0:0)
Neměli jsem vyloženě ani takový drajv. Čím to mohlo být?
Těžko říct. Tohle je jeden z velkých otazníků profesionálního sportu celkově, stává se to úplně všem. Stává se to i velkým klubům ve Španělsku, Anglii. Ačkoliv se připravují s největšími odborníky, pod dohledem, kvalitně. Jednou se cítí mužstvo výborně, další utkání to tak není. Těžko v tom hledat důvody. Ani jedno mužstvo nemělo drajv. Není úplně jednoduché přepnout na změnu počasí, když ještě o tři týdny zpět bylo šest stupňů pod nulou. Teď máme pětadvacet stupňů nad nulou ve stínu a sluníčko paří. Podmínky byly pro oba celky stejné. Jak už jsem říkal, tak jsme při tom průběhu měli dotáhnout do zisku tří bodů.

Když se podíváme na inkasovanou branku. Vystoupil tam někdo pozdě proti Marovi?
Tam byla asi nějaká chyba v komunikaci. Oni vhodili míč do hry, my nepokryli hráče, který byl blíže k bráně. Vyvinuli jsme tlak na toho vzdálenějšího od branky. On si to navedl a trefil životní střelu.

Napomáhá zklamání i fakt, že naštěstí jsem se usídlili v klidném středu tabulky?
Chceme vyhrát každý zápas. Nejde o to, jestli hrajeme o záchranu nebo o poháry. Hrajeme o čest a naplno, protože nás fotbal baví. Pro lidi, kteří nám celou sezónu fandí a podporují nás. Navíc jsme za to placení. Abychom hráli každý zápas na sto procent, takže není prostor pro nějaké dohrávání. Chceme zvítězit v každém utkání v tomto ligovém ročníku i v jakémkoliv dalším.

Narýsoval jsi nádhernou kolmici na Tetteha, který ale situaci pořádně nezakončil. Probírali jste to?
Nevěděl, proč přestal běžet. Říkal mi to po zápase, když jsem se ho na to ptal. Jak zastavil, tak jsem si myslel, že si natrhl sval. Takhle to vypadá, když sprinteři běží a zastaví. V tu ránu jsem neměl dobré pocity, bál jsem se, že bude do konce sezóny mimo. Za vteřinu nebo dvě se ale zase rozeběhl, takže jsem si oddechl. Nevím, co se mu honilo hlavou v tu chvíli. Byla to čistá šance a mohli jsme jít do vedení. Zápas se mohl vyvíjet v náš prospěch.