Hašek st.: Hrálo se na jednu branku

Trenéři Martin Svědík a Martin Hašek hodnotí sobotní zápas.

Hašek st.: Hrálo se na jednu branku

Nejdříve se do hodnocení zápasu pustil hostující kouč Martin Svědík.

“Očekávali jsme tlak Bohemky. Jak z hlediska presinku, tak i v zakončení. Naším cílem bylo eliminovat jejich zbraně, rychlý přechod do útoku, donutit je nakopávat dlouhé míče a pak ty balóny samozřejmě sbírat. Až na jednu šanci si myslí, že se nám to celkem dařilo. V prvních dvaceti minutách jsme se nemohli dostat k odraženým míčům a útočné akce se nedaly rozvíjet. Pak jsme se i my osmělili dopředu, před poločasem měl šanci Nový, ale neproměnil ji,“ předestřel očekávání a cíle od zápasu.

Prozradil příčiny, proč byla Bohemka lepší po výkopu druhého poločasu: "Vstup do druhé půle jsme neměli dobrý. Nebyli jsme aktivní směrem dopředu, prohrávali jsme souboje. Všechno sbíral Jindřišek. Chyběl nám důraz ve středu pole. Ať už Levin nebo Dvořák, tak jsme ve středu pole poztráceli spoustu balónů. Takovou lacinou branku, jakou dali domácí bychom dostávat neměli. Nevytvořili jsme dostatečný tlak na přihrávajícího Hůlku, míč letí tři vteřiny a my tam necháme úplně samotného Maška. Takhle kvalitní hráč dokáže takové šance využít. Po inkasované brance jsme byli deset až patnáct minut pasivní. Po prostřídání se naše hra v ofenzivě zvedla.“

“Nechci dávat bodu cenu zlata. Každý bod na venkovním hřišti se počítá, z Bohemky se body moc nevozí. Kdybychom byli trochu více odvážnější, tak jsme měli i navíc. Museli bychom ale jinak začít druhý poločas, být daleko více aktivnější v ofenzivě, hlavně v odražených míčích,“ nepřeceňoval zisk bodu.


Slovo dostal posléze i domácí kouč Martin Hašek.

"Každý z těch pěti domácích zápasů měl jiný příběh. Přemýšleli jsme o možném průběhu utkání a naše předběžná očekávání se naplnila. Když jsme viděli v zápise dva defenzivní záložníky a znali jsme je typologicky. Bylo jasné, že Jihlava bude bránit a spoléhat na dlouhé nákopy. Vybojovat si na útočné polovině standardní situaci, odbránit poločas na nulu a vyčkávat na příchod Ikauniekse. Doufat, že nám uteče a bude z toho bod. Když pánbůh nebude doma, tak rovnou tři. Hráli jsme fotbal na jednu branku, vytvořili jsme si zhruba tři příležitosti, které mohly skončit gólem. Jedna z nich ale nakonec nebyla pořádně gólová. Hašek skvělou kolmicí vysunul Tetteha, který šel sám na bránu, ale z neznámého důvodu přestal běžet. O zápase jsem se ho ptal a řekl mi, že neví,“ přiblížil očekávání trenérů Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)
Po přestávce viděl jasnou převahu svých svěřenců, ale pak přišla tržná rána od Jihlavy: “Druhá půle se odehrával v podobném duchu. Jihlava bránila a my se tam nemohli dostat. Pak ale Lukáš Hůlka krásným diagonálním pasem za obranu našel zapomenutého Maška, který dal podle mě nádherný gól. Po brance jsme dominovali, ale vznikal z toho jen jedna šance Maška, která byla neproměněna. Zničehonic přišel gól, který spadl z višně. Neodpovídal dosavadnímu průběhu dění na hřišti. Nebyli jsme už schopni odpovědět. Pro nás je to zklamání, ať už vzhledem k očekávání nebo průběhu hry.“

"Každý zápas nebude Bohemka vypadat, jako když si šňupla kokain. Snažíme se hráče připravit, co nejlépe a objektivně natrénováno máme. Týden co týden jsou zápasy jiné. Já jich také odehrál dost a někdy jsme se cítil podprůměrně, jindy zase výborně. Hráč se sleduje, co jí, jak regeneruje, spí a tak dále. Ne vždycky se povede připravit úplně nejlépe na zápas. Přesto si myslím, že jsme byli nachystáni pohybově dostatečně dobře, abychom zápas zvládli,“ upozornil na to, že ne vždy bude Bohemka hrát takovým způsobem, jako s Plzní.