Moravský trip začne ve Zlíně

Klokani se v neděli postaví Ševcům.

Moravský trip začne ve Zlíně

Družina trenéra Martina Haška stále drží jarní domácí neporazitelnost, ale teď je čeká duo venkovních zápasů, kde budou usilovat o zisk premiérových jarních bodů na venkovním hřišti. První šance se naskýtá hned tuto neděli. Klokani se představí ve Zlíně, kde domácí Fastav pod novým trenérem Petrželou ještě ani jednou neskóroval a zle si tak zahrává s prvoligovou účastí pro příští ligový ročník. Bohemka bude pro Zlín již třetím soupeřem během jednoho týdne. Fastav v neděli zvládl záchranářskou bitvu v Mladé Boleslavi (1:0), ale ve středu vypadl ze semifinále MOL Cupu s Jabloncem (0:1), takže si finálovou účast nezopakuje. Jak již naznačuje několik posledních vzájemných zápasů, tak Zlín rozhodně nepatří mezi oblíbené soupeře Klokanů. Bohemians dokázali svého soka porazit pouze dvakrát, šestkrát remizovali a pětkrát odcházeli ze hřiště bez bodového zisku.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Zlín po neúspěšném tažení v Evropské lize svůj kádr příliš neměnil. Brankář Milan Švenger odešel do Příbrami. Útočník Dame Diop se přestěhoval do konkurenčního ostravského Baníku. Pablo Podio hostuje v ázerbajdžánském Keşl? FK. Ve Zlatých Moravcích působí formou hostování Robert Bartolomeu. David Štípek sbírá zkušenosti v týmu druholigového Žižkova.
Na zlínské Letné došlo i k posílení mužstva. Z Vlašimi přestoupil forvard Pavel Vyhnal. Defenzivní řady vyztužil Jonathan Bijimine, který přišel z řeckého Apollon Smyrnis.

Trenér Martin Hašek vidí Zlín jako klub, kterému se úplně nepodařil záměr, kterého se snažil docílit: "Z provinčního klubu se proměnili do evropského. Po postupu do Evropské ligy nakoupili řadu českých i zahraničních hráčů. Záměr se jim ovšem nepovedl. Aktuálně nemají jistou záchranu, doma nevyhrávají a proti nám budou chtít se přiblížit jistotě účasti v elitní soutěži i pro příští ročník. My s nimi hrajeme poté, co vypadli z českého poháru. Po sezoně tedy nastane nejspíš určitý výprodej, neboť evropské poháry si po vypadnutí z MOL Cupu nezahrají. Poslední dobou vyhráli některé zápasy, ale bylo to spíš díky individuálním kvalitám jednotlivých hráčů. Šikovní a rychlí jsou Vukadinovič s Mehanovičem. Nesporné přednosti má i Holzer. Zkušenostmi z německé Bundesligy disponuje zkušený Jiráček."

Zlín sice pod novým trenérem Petrželou nedává v domácím prostředí góly, ale tento fakt neshazuje jeho kvalitu: "Před zápasem nestraším hráče a nechci v nich vyvolávat nějaké obrovské obavy nebo přílišný respekt. Sílu soupeře nenafukuji, ale ani neshazuji. Kouč Petržela působí u týmu teprve chvíli. Je pravda, že na domácím stadionu jim to tam zatím nepadá. Ale abych řekl, že dáme jeden gól a vyhrajeme tam, protože zatím nedali gól doma, tak to ne."

V posledních zápasech se ani na lavičce neobjevuje Siim Luts. Absenci estonského záložníka vysvětlil kouč Hašek: "Siim byl zraněný a po čtrnácti dnech se zapojil do tréninku s mužstvem. Těžší situaci má i v tom, že poslední zápasy hrál v základu Bartek a dvojku mu dělal náš odchovanec Vaníček. V neděli tedy ještě k dispozici nebude."

Záložník Martin Hašek mírně předpokládá situaci, ve které se Ševci nachází : "Zlín jsem viděl hrát jednou na Slavii, což je specifické utkání. Jinak jsem je tuhle sezonu neviděl. Nebudou úplně v pohodě, jsou namočeni ve hře o sestup. Chceme předvést to nejlepší, co umíme a vyhrát."

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Zápas se hraje na zlínské Letné v neděli od 17 hodin. V přímém přenosu ho nevysílá žádná televizní stanice. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec. K dispozici bude mít na čarách asistenty Radka Kotíka s Milanem Flimmelem. Roli čtvrtého sudího zaujme Pavel Orel. Fanoušci na utkání nevypravují společný výjezd a dopravit na stadion se musí příznivci Klokanů čistě po vlastní ose. Vstupenka do sektoru hostí stojí 100 korun a její koupi můžete provést až na místě. Fanouškům Bohemians je určen sektor F. Vchod z ulice Vývoz vstupem V4. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online, kde můžete sledovat utkání podrobně. Po zápase přinese textovou reportáž. Na Facebooku, Twitteru a Instagramu pak nabídneme nejdůležitější momenty zápasu. Ale pokud se vydáte osobně na stadion, tak nám o vaší přítomnosti dejte vědět na sociálních sítích označením našeho profilu (@bohemians_praha_1905) nebo připsáním hashtagu #ZLNBOH.