U21: Jeden gól stačil na výhru s Jihlavou

Klokani poprvé v nadstavbové části berou všechny tři body.

U21: Jeden gól stačil na výhru s Jihlavou

Na hřiště juniorky Bohemky v Uhříněvsi zavítala Vysočina Jihlava. Mladé klokany tak čekal stejný soupeř, jako stál o víkendu proti A týmu. Trenéru Vladimíru Hruškovi se tentokrát hlásili z A týmu defenzivně ladění Švec s Bederkou a ofenzivně ladění hráči Záviška, Vaníček, Nečas a Dias. Všechny jmenované vyslal trenér Hruška na hrací plochu od první minuty.

Posily z A týmu byly na hřišti znát a první poločas byl jasně v režii Bohemians. Po pěkné kombinaci se v první šanci utkání ocitl Nečas, byl však trochu z úhlu a gólmana Jihlavy Koláře se mu prostřelit nepodařilo. Ve 27. minutě už se měnilo skóre a u zrodu akce byl opět rychlík Nečas, který nezištně přihrál pod sebe Záviškovi do tutové šance a ten už se nemýlil. Převaha hráčů Bohemians byla trvalá, ale při zakončení je provázela smůla, neboť hned ve dvou případech Jihlavu zachránila tyč. Jedinou šanci hostů v prvním poločase si připravil těsně před přestávkou Klíma, ale mířil hodně nepřesně, a tak se šlo do kabin za těsného vedení Klokanů.

Druhý poločas už se odehrával v klidnějším tempu. Jihlava se snažila kombinovat na polovině Bohemky, ale nedostala se dál než na hranici vápna. Šancí bylo v druhém poločas pomálu. Jihlava musela postupem času otevřít hru a to znamenalo možnost útočných výpadů pro hbité hráče Bohemians. V závěru utkání po jednom takovém kontru uháněl sám na gólmana hostů Vrána, ale bránu minul. V nastavení měla Jihlava ještě dva rohové kopy za sebou, ale na skóre to už nic nezměnilo a Bohemka těsné vedení udržela.

Poprvé v nadstavbové části tak Klokani berou všechny tři body.