Bod vystřelil Hašek

Klokani odpověděli na brzký gól Ekpaie, když v nastaveném čase srovnal Hašek.

Bod vystřelil Hašek

V základní sestavě Bohemky udělal trenér Hašek hned pět změn. Ve stoperské dvojici nastoupil Bederka místo Hůlky. Před nimi operovala dvojice Hašek - Švec. Trio ofenzivních záložníků nastoupilo ve složení Záviška, Nečas a Vaníček. Záviška s Bederkou si tak připsali premiérové utkání za Klokany v soutěžním utkání. Hned v úvodní minutě měl Zlín k dispozici standardní situaci, ale centr do šestnáctky Klokanů odhlavičkoval Šmíd. Nebezpečí ovšem dále přetrvávalo. Ekpai si na pravé straně našel centr zleva, opřel se do míče, který skrz Fryštáka propadl až do sítě.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
Iniciativu převzala Bohemka a také si vytvořila příležitosti. Nejdříve z pravé strany přihrával před branku Tetteh, ale Vaníček ani ve skluzu na míč nedosáhl. Po chvíli odcentroval zleva Hašek, ale stoper Šmíd bohužel branku o kousek minul. Zlín odpověděl po rohovém kopu, ale Ekpai na zadní tyči mířil do ochranné sítě. Zápas byl poté vyrovnaný a ani jeden z týmů si nevytvářel brankové šance. Až po půl hodině hry si naváděl míč Nečas, přenechal ho Záviškovi. Krajní záložník Klokanů se opřel do balónu levačkou za hranicí šestnáctky, ale Zlámal míč chytil do svých rukavic. Větší šance mohl přijít hned po chvíli. Ve středu hřiště vybojovali Klokani míč, který přes Nečase putoval k Tettehovi a Zelenobílí vyrazili do rozhozené obrany domácích. Přízemní centr Tetteha letěl na Závišku, ale ten fauloval a z celé akce tak žádné větší nebezpečí nevzešlo. Děj utkání vypadal na klidný konec poločasu, ale pak se za obranou Bohemians objevil Holzer a míč od jeho kopačky doskákal za Fryštáka. Zlínští se radovali, ale asistent hlavního sudího zdviženým praporkem dal jasně najevo, že branka neplatí a Zlín vedl po půli o jeden gól.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905
Druhá půle nezačala v nějakém strhujícím tempu. Nejdříve se do míče opřel levačkou Mehanovič, ale Fryšták si bez problémů s jeho střelu poradil. První šanci druhé půle měla Bohemka. Tetteh nádhernou průnikovou přihrávkou do uličky předal míč Haškovi, který si míč zasekl ale jeho obstřel skončil vedle pravé tyče branky Zlámala. Když už fanoušci Zlína odpočítávali poslední vteřiny, tak udeřili Klokani. Hašek křižnou střelou přes celou branku vystřelil Bohemce první jarní bod ze hřišť soupeřů.