Bederka: Moc jsem se těšil

Svůj první start za Klokany popisuje Jiří Bederka.

Bederka: Moc jsem se těšil

Jiří Bederka si připsal premiérový start za Bohemians v soutěžním utkání. Jak zápas viděl a připravoval se na něj? Více v rozhovoru.

Konečně vezeme bod ze hřiště soupeře. Jak jsi viděl zápas?
Zaspali jsme začátek. Dá se říct, že jsme dostali hned z první akce gól. Úvod zápasu jsme si chtěli pohlídat,  ale trochu nás inkasovaná branka opařila. Takových dvacet minut jsme se z toho vzpamatovávali. Pak jsme začali hrát, ale bez nějaké větší šance. Hrálo se po vápno, oni také neměli dále žádnou šanci. Kdybychom tady prohráli gólem z první minuty, tak by to bylo pro nás kruté. Remíza je spravedlivá.

Ekpai byl při gólu na zadní tyči defacto nehlídaný…
Předtím zahrával Zlín standardní situaci, nevím přesně, jak to tam bylo. Kocič měl na sebe dva hráče. Centrující hráč bohužel našel Ekpaie a on se trefil přesně k tyči. Měl to celkem snadné míč trefit, musíme si celou situaci na videu rozebrat. Takové laciné góly nesmíme dostávat.

Poprvé jsi nastoupil v základní sestavě. 
Trenér už po posledním zápase s Jihlavou říkal, že bude hodně změn. Doufal jsem, že bych mohl dostat příležitost. Celý týden jsem se snažil poctivě trénovat, nic nezanedbat. V sobotu jsem se dozvěděl, že budu hrát v základu. Těšil jsem se a také trochu nevěděl, co od zápasu čekat. Venku se nám moc nedaří, čekal nás těžký soupeř, který hraje o záchranu. Z osobního hlediska bych řekl, že jsem to v rámci možností zvládl.

V sestavě jsme měli pět nových hráčů. Neobávali jste se nesehranosti?
Bavili jsme se o tom před utkáním Trenér nám to říkal i na poradě. Na jaře hrála ustálená sestava a nějaké automatismy tam vzniknout mohly. Neviděl je ovšem v těch venkovních zápasech. Bylo jen na nás, jak se s tím popasujeme. V rámci možností jsme to nějak zvládli, jsme hlavně rádi za získaný bod.

Jak ses cítil během zápasu? Do této doby jsi především jen trénoval a hrál za juniorku.
Mistrovské utkání v lize jsou úplně jiné. Cítil jsem se dobře. Ke konci mi docházely síly, ale nebyl jsem v tom sám, protože dost toho měli všichni. Hrálo se v náročném počasí. Ani nevím, kolik bylo stupňů. 

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Cítil jsi nervozitu na hráčích Zlína?
Ani jsem to nevnímal. Možná kdyby byli ve větší pohodě, tak individuální výkony jednotlivých hráčů vylétnou více. Mají ve svém kádru kvalitní hráče. Jsou asi v takovém menším útlumu.

Zlín měl docela dost standardních situací i rohových kopů. Připravovali jste se na to speciálně?
My máme všeobecně za úkol nefaulovat, nenabízet soupeři standardní situace. Jsme celkově vzrůstem malé mužstvo. Vyloženě přímo na to jsme se nechystali. Řekli jsme si, že nebudeme faulovat, čímž jim nenabídneme standardní situace.

Martin Hašek vyrovnal v nastavení. Bude muset vytáhnout něco ze svého kuchařského arzenálu?
To nevím, o tom jsem se nějak nebavili. Nevím, jestli vůbec něco bude. Pořád je to remíza a my tady chtěli vyhrát. Po průběhu utkání jsme spokojení.