Hašek: Scházela nám kvalita

Trenéři Martin Hašek a Vlastimil Petržela hodnotí nedělní souboj.

Jako první hodnotil utkání hostující trenér Martin Hašek.

“Přijeli jsme do Zlína po sérií čtyř jarních porážek na hřištích soupeřů. V týdnu jsme trochu přidali v tréninku, takže jsem si nebyl jistý, jak na tom budeme běžecky, což je pro naši hru zásadní. Ještě jsme udělali pět změn v sestavě, kde se vyskytla kombinace důvodů. Někteří hráči neměli v posledních zápasech sportovní formu, tak jsme sáhli k výměně. Jiné jsme zase chtěli dostat do hry, protože na jaře dostávali buďto minimum příležitostí nebo žádné. Do utkání jsme šli se spoustou otazníků. Zlín má doma určité problémy. Předpokládali jsme, že uvažují tak, že skolí Bohemku, neboť je venku špatná a zajistí si jistotu záchrany. Vstoupili jsme do zápasu faulem, standardní situace se dohrávala a skončila gólem. Na levé straně měl Kocič problémy s Ekpaiem, takže jsme střídali už v prvním poločase. Zlín po této změně už naši branku neohrožoval,“ prozradil své úvahy během zápasu.

Viděl problémy Zlína, které mohly Klokanům nahrávat: “Vyrovnávací gól jsme o poločase plánovali dříve. Tušili jsme, že by na ně branka měla velký psychický dopad. V kombinaci s tím, že mají kondiční problémy v dohrávkách zápasu, navíc hráli v týdnu pohár s Jabloncem. Šli jsme do druhé půle s předpokladem, že můžeme stav otočit ve svůj prospěch. Nepředvedli jsme na to kvalitu, protože jsme podali průměrný výkon. Ten gól byl spíš výsledkem naší vůle a všech pozitivních morálních vlastností. Vyrovnali jsme po dlouhém nákopu Fryštáka, který propadl k Martinu Haškovi. Trefil to sice kvalitně, ale nebyli jsme schopni si vytvořit více gólových situací. Zlámal v podstatě nemusel zasahovat.“

“Dostávali jsme se pomalu do tempa. Každý hráč se s tím vyrovnává jinak. Ti hráči, kteří tolik nehrají, tak to mají ještě těžší. Bylo to takové průměrné, naši hráči měli v závěru křeče, což není úplně obvyklá věc. Změna v tréninku se projevila křečemi. Teď už si to ohlídáme trochu lépe. Věřím, že na zápas v Olomouci budeme připraveni běžecky lépe,“ okomentoval dopad změny v tréninku na hráče v samotném utkání.

Poté zavítal do místnosti pro novináře i domácí kouč Vlastimil Petržela.

“Hodnotí se mi to těžko. Je to nepochopitelné, stalo se nám to už podruhé. Na takovou situaci jsme se připravovali. Džafič měl podržet míč u rohového praporku, místo toho tam vymýšleli nějaké kombinace. Pak to dopadne obyčejným odkopem, prolétne to přes Bijmineho. Plete se mu do toho Bačo, ale je to stoper. Bačo se mil líbil, hrál velice dobře. Když se podívám na to počasí, tak to řada kluků zvládla velice slušně. Hrálo se spíše od vápna k vápnu. Kluci si za odvedenou práci zasloužili tři body,“ začal se zachmuřeným pocitem.

“Jsem naštvaný, chci mít také klid. V takové situaci jsem snad ještě nikdy nebyl, abych dostal dvakrát vyrovnávací gól v nastaveném čase. Tři body ze zápasu s Bohemkou nás mohly zachránit. Jedeme na Spartu, kde to bude velice těžký. Ale když jsme jeli na Slavii, tak jsme si říkali, že je los strašný a vyhrál jsme. Viděl jsem sobotní zápasy Sparty i Plzně, tak je všechno hratelné. Ve fotbale se nesmí dělat chyby,“ přiznal zklamání.

“Tři hráči na lavičce byli zranění. Ani Džafič není v pořádku. Diváci si mohou myslet cokoliv, ale není tam koho postavit. Máme obrovskou marodku, v takovém stavu jsme jeli i do Boleslavi. Brali jsme s sebou hráče, kteří byli nepoužitelní. Janíček stál tři minuty mezi střídačkami, ale oni nedokázali zakopnout míč mimo hřiště, aby se dalo střídat,“ vypočítával aktuální stav svého kádru.