U21: Juniorka ovládla derby s Duklou

Jasné vítězství řídil Lucas Dias, který si připsal hattrick.

U21: Juniorka ovládla derby s Duklou

Za pěkného nedělního počasí se v dalším kole nadstavbové části Juniorské ligy vydali Klokani na Julisku, aby zde odehráli derby s místní Duklou. Ve stejný den měl na programu utkání ve Zlíně A tým, a tak trenéru Vladimíru Hruškovi byl k dispozici co se týče členů A týmu pouze mladý útočník Lucas Dias, ten se ale předvedl ve skvělém světle.

Zápas začal v opravdu svižném tempu a hned ve 2. minutě šli do vedení domácí, když se trefil přesně Duranovič. Z rychlého vedení, se ale Dukla radovala pouhé dvě minuty, protože pak se uvolnil Jeslínek a pohotově vyrovnal. Bláznivý úvod zápasu pokračoval a Dukla se prosadila podruhé, když v 11. minutě skóroval Zubašivskij. Ve 31. minutě už ale začala úřadovat hvězda zápasu Lucas Dias, který si navedl míč a přesnou střelou vyrovnal. Hned o šest minut později Dias rozvlnil síť znovu, když se postavil k exekuci pokutového kopu, který následně bez problému proměnil a prakticky tak otočil vývoj zápasu. Ve velice ofenzivním prvním poločase tak bylo k vídění hned pět branek a spokojenější šli do kabin hráči Bohemians.

Aktivněji vstoupila do druhého poločasu domácí Dukla, ale přes pozornou obrany Bohemky si žádnou šanci nevypracovala. Naopak po jednom z protiútoků se v 57. minutě prosadil Begič a uštědřil domácím další ránu. Od té doby již byla lepším týmem Bohemka a nic nenasvědčovalo tomu, že by se utkání mělo nějak zdramatizovat. V 69. minutě se navíc prosadil Dias a završil svůj hattrick. O osudu utkání bylo rozhodnuto, v poslední dvacetiminutovce už se zápas pouze dohrával a Klokani si v poklidu dokráčeli pro další tři body.

Klokani tak podruhé v řadě zvítězili, tentokrát jasným výsledkem 5:2 na hřišti Dukly a polepšili si v tabulce nadstavbové části.