Po obrovských šancích vezeme jen bod

Klokani trefili dvakrát tyč a měli i další šance, ale výhru jim ukradl gól Plška.

Po obrovských šancích vezeme jen bod

Zápas začal v poklidném tempu a ze začátku se ani jeden z týmů nedostával do příležitostí, k vidění bylo hlavně úvodní oťukávání. Pak ale přišel úder v podání Klokanů. Na Dostálův pas za obranu si naběhl Vaníček a postupoval s ním od šestnáctky. Přihrál pod sebe a Jemelka ve snaze odkopnout míč ho umístil přímo pod břevno, čímž dostal Klokany do vedení.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
Za domácí Olomouc odpověděl Zahradníček, ale jeho střelu Fryšták v klidu chytil do svých rukavic. Obrovská šance přišla na druhé straně. Záviška odcentroval z pravé strany a po souboji se odrazil míč k Maškovi, který už zakončoval do prázdné branky, ale nakonec trefil na brankové čáře dobíhajícího Haška. Poté zahrozili domácí, když Zahradníček od kotle Bohemky odcentroval do šestnáctky. míč si našel Řezníček, ale Fryšták bravurním zákrokem míč vyrazil na rohový kop. Po dalším centru Zahradníčka od rohového praporku se do zakončení protlačil Radakovič, ale branku netrefil.

Pět minut před poločasem přišla další velká šance Klokanů. Útok táhl středem hřiště Hašek a za hranicí šestnáctky přihrál do vápna Tettehovi, který se hned z prvního doteku opřel do míče, ale napálil pouze levou tyč branky střežené Buchtou. Olomouc nechtěla odcházet do kabin za nepříznivého stavu a snažila se zatlačit Klokany. Bohemians zvládali zodpovědně bránit ataky domácích hráčů. Když už se téměř v šanci ocitl Hála, tak mu v pravý čas míč sebral odkopem Švec. Poločas uzavřel svým zákrokem Buchta, který si poradil se střelou Haška.

Ve druhé půli nejprve zahrozili domácí. Zahradníček přihrál pod sebe, kde si našel míč Houska, ale v oblasti penaltového puntíku vysoko přestřelil Fryštákovu svatyni. Za Klokany odpověděl sprintem Záviška, když předběhl Vepřeka a v šestnáctce hledal Tetteha. Před forvardem Klokanů ale odkopnul míč Jemelka. O chvíli později se k exekuci standardní situace postavil Hašek, ale jeho centr prolétl až do zámezí. Z rohového kopu se do zakončení dostali domácí. Falta našel přízemním centrem housku, ale ten i napodruhé branku Fryštáka vysoko přestřelil. Klokani mohli navýšit své vedení. Hašek byl v šestnáctce sám před brankářem Buchtou, ale trefil bohužel jen tyč.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
Vyrovnávací gól ale nakonec přišel. K exekuci přímého kopu se postavil Plšek a nádhernou střelou vyrovnal. Klokani neproměnili několik obrovských šancí, dvakrát trefili tyč, ale nakonec odjíždí z Hané pouze s bodem.