Nečas: Potrestalo nás neproměňování šancí

Zápas s Mladou Boleslaví popisuje Jakub Nečas.

Nečas: Potrestalo nás neproměňování šancí

Utkání s Mladou Boleslaví zhodnotil Jakub Nečas. Útočník Klokanů žehral hlavně na neproměněné šance.

Měli jsme ve druhé půli tři čisté gólové šance, ale vše devalvoval ten mrzutý závěr...
Hrozně nás zápas s Mladou Boleslaví mrzí, neměli jsme s nimi prohrát. Zapříčinili jsme si to ovšem sami, protože jsme nedali góly z našich vytvořených příležitostí. Nakonec jsme ve druhém poločase skórovali z ofsajdu. Když nebudeme proměňovat šance, tak zákonitě přijde trest, proto jsme prohráli.

Nastoupil jsi na hrotu útoku. Jak jsi se cítil proti stoperům Boleslavi, kteří měli výraznou silovou i výškovou převahu?
Hrálo se mi docela dobře. Byli jsme připraveni na vysoké střední obránce. Chtěli jsme hrát po zemi a hlavně za záda defenzivních hráčů Boleslavi, což se nám podle mě v prvním poločase docela dařilo. Ve druhé půli už to nebylo v takové míře, přesto jsme si šance vypracovali. Jak už jsem ale zmiňoval, když je neproměníme, tak nemůžeme vyhrát.

Co jste od Mladé Boleslavi očekávali, když se podíváme na jejich svízelnou situaci?
Čekali jsme, že budou válčit, ale také, že nechají na hřišti všechno. S takovým záměrem jsme šli na hřiště i my. Sice o záchranu nehrajeme, ale to neznamená, že se na hřišti nevydáme ze všech sil. Byli jsme připraveni na jejich prezentaci v zápase, ale neproměňování šancí nás potrestalo.

V případě výhry jsme mohli za týden bojovat v přímém souboji s Libercem o šesté místo. Mrzí porážka o to víc?
Určitě ano. Před zápasem jsme si to říkali. Chtěli jsme utkání s Boleslaví zvládnout, abychom jeli do Liberce s tím, že když tam vyhrajeme, tak je můžeme přeskočit. Bohužel to nedopadlo, ale i tak tam pojede napravit ten domácí nezdar a zvítězit.