U21: Klokani v posledních minutách přišli o výhru

Juniorka v Plzni dlouho vedla a sahala po třech bodech.

U21: Klokani v posledních minutách přišli o výhru

Další kolo nadstavbové části klokani odehráli na západě Čech s Viktorií Plzeň, která se nachází v tabulce na 7. místě. To klokani jsou na tom o něco lépe a se ziskem 10 bodů okupují 4. příčku. Na pomoc se z A týmu tentokrát vydal pouze stoper Lukáš Hůlka a trenér Vladimír Hruška ho poslal na hřiště hned od první minuty.

Vstup do utkání byl z obou stran aktivní s vysokým presinkem. Obrany obou celků však plnily svou roli dobře a do šancí se ani jeden z týmu nedostával. Možná i z důvodu vysokého napadání oba celky často balóny pod tlakem pouze nakopávaly. První šanci si připravila Bohemka, když si ve 24. minutě nachystal míč na střelu Selemani a plzeňský brankář Mařík měl co dělat, aby střelu mířenou k tyči vytěsnil. Domácí odpověděli nebezpečným centrem Ryšky do vápna, ten propadl k volnému Arzenbergerovi, který naštěstí promáchl a Koubu v brance nakonec neohrozil.

Druhý poločas začal aktivitou zelenobílých a hned po chvíli měli Klokani možnost zajímavé standardní situace. K rozehrání se postavil Jeslínek a dobrým centrem našel ve vápně Hůlku, který ovšem minul. Další šanci měl na hlavě Bassey po dalším pěkném centru, tentokrát od Vetešníka. Plzeňský brankář předvedl skvělý zákrok a stále držel svůj tým nad vodou. Klokani se nakonec po velkém tlaku přece jen prosadili, když se v 52. minutě za hranicí vápna opřel do míče Hadi a trefil se přesně k tyči. Po vstřelené brance domácí zvýšili aktivitu a hra se vyrovnala. Po chybě v rozehrávce plzeňských se mohlo vedení Bohemky navýšit, ale Kocourkův pokus skončil na tyči. Blížil se závěrečný hvizd a v tom přišla rána. Plzeň z ojedinělé šance v 89. minutě vyrovnala. Míč propadl k Arzenbergerovi, který ho se štěstím propasíroval do sítě.

Klokani tak v závěrečných minutách přišli o výhru a z Plzně si vedou pouze bod za remízu 1:1. Nadále zůstávají v tabulce nadstavbové části na 4. místě.