Na poslední letošní výjezd pod Ještěd

Klokani se střetnou na severu Čech s Libercem.

Na poslední letošní výjezd pod Ještěd

Poslední dvě kola zbývají odehrát před konečným zúčtováním letošního ročníku. Klokani v rámci předposledního kola vyrazí do Liberce, který je jen o jednu příčku před nimi. Tyto celky na sebe pod Ještědem narazily i před rokem, ale tenkrát se utkání neslo ve znamení boje o záchranu. Ve zmíněném měření sil byl nakonec úspěšnější domácí Slovan, který zvítězil 4:1. V letošním ročníku oba týmy dělí šest bodů a nejsou sužovány záchranou prvoligové příslušnosti. Zelenobílí touží prolomit nepříznivou šňůru na libereckém stadionu, neboť všech dosavadních sedm výher nad Slovanem se událo na domácím stadionu Bohemians. Slovan v probíhající sezóně v zimní pauze angažoval trenéra Davida Holoubka, v němž dřímá potenciál do budoucna. Po dobrém startu do jarní části liberečtí atakovali pohárové příčky, ale v dalším průběhu ligy pod Ještědem zvlhnul střelecký prach. Liberec tedy sklouzl mimo pohárové umístění.

Krom nového trenéra se v Liberci protočil i hráčský kádr. Z hostování ve Varnsdorfu si Slovan stáhl Wesleyho da Silvu. Z ukrajinského Šachťaru Doňeck hostuje střední obránce Taras Kačaraba. Do Liberce byl zapůjčen z litevského FK Trakai liberijský útočník Oscar Dorley, který se trefil v minulém utkání v Ostravě. Ze Sparty hostuje pod Ještědem i Tomáš Wiesner, který absolvoval část letní přípravy v Bohemians. Dále pak byl z Letné zapůjčen Daniel Köstl. Poslední posilou se stal Václav Pilař, který přišel na hostování z Viktorie Plzeň.

Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians - Liberec 0:0 (0:0)
Po odchodu kouče Jindřicha Trpišovského ovšem nastal odchod několika opor libereckého celku. Brankář Ondřej Kolář se přestěhoval za trenérem do pražské Slavie. Stejně si počínal i stoper Ondřej Kúdela, který také nabral kurs vršovický Eden. Z hostování do Sparty se vrátil Jiří Kulhánek, který se pod novým koučem Pavlem Hapalem usadil v základní sestavě. Na pražskou Letnou se vrátil i zkušený Lukáš Vácha. Soupis odchodů uzavřel Radek Voltr, jež hostuje v Karviné.

Trenér David Holoubek nebude moci pro sobotní zápas počítat se Zdeňkem Folprechtem, který v Ostravě dostal osmou žlutou kartu, tudíž pro něj tato sezóna skončila.


Kouč Martin Hašek si je vědom méně povedeného období Slovanu: "Liberec je náš soused v tabulce. Je o jednu příčku před námi. Můžeme se ještě klidně i dostat před něj, o což se popereme. Jejich tým se skládá z kombinace zkušených s mladíky, kteří pochází především ze Sparty. Již v aktuálním průběhu sezóny dali najevo, že po poslední utkání odejde trenér Holoubek. Nevím, jestli je to pro mužstvo dobré. Prožívají takové horší období. Měli dobrý vstup do jarní části, ale pak se výsledkově zadrhli. Podobně jsme na tom i my, neboť od výhry nad Plzní se nám nepovedlo získat tři body. Uvidíme, jestli se to jednomu z týmů podaří protrhnout. Ta série bez vítězství je ale už dlouhá."

V minulém zápase s Mladou Boleslaví nebylo několik hráčů k dispozici. Pro utkání v Liberci se hráči na marodce trochu prostřídali: "Uvidíme, jak to bude vypadat. V neděli si během zápasu zranil kotník Kabajev, který nebude k dispozici. Z Izraele se ovšem vrátil Lucas Dias. Zpět v tréninku s týmem je Tetteh a trénuje také Luts. Pokud nenastane nějaká neočekávaná situace, tak bychom měli mít na lavičce více hráčů."

K zápasu se upíná i Jakub Nečas: "Těžko říct v jakém bude Liberec rozpoložení při odchodu trenéra Holoubka. Jestli třeba budou vnímat, že tenhle trenér už je další sezónu trénovat nebude. Mají ovšem kvalitní hráče a rozhodně nás nečeká nic jednoduchého."

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)
Zápas se hraje v sobotu od 16:00 na libereckém stadionu U Nisy. Hlavním rozhodčím bude Radek Dubravský, jeho asistenty jsou Zdeněk Dobrovolný a Radim Dresler. Utkání nevysílá živě žádná televizní stanice, ovšem na stránkách Bohemians poběží textový online. Po zápase shrneme nejdůležitější momenty v reportáži. Nejzásadnější události z utkání během zápasu na Facebooku, Twitteru a Instagramu. K tomuto střetnutí je přiřazen hashtag #LIBBOH. Připisujte ho ke svým příspěvkům, ať vidíme vaše zážitky z utkání. Fanoušci vypravují do Liberce autobus. Z Ďolíčku se odjíždí přibližně ve 13:30, ale sraz je už ve 13:00. Cena výjezdu je 170 Kč. Vstupenky do sektoru pro fanoušky Bohemky se budou kupovat až na místě. Jeden stojí rovných 100 Kč.