Nejtěsnější porážka pod Ještědem

Klokani své šance využít nedokázali a prokletí na stadionu U Nisy nezlomili. 

Nejtěsnější porážka pod Ještědem

Do základní sestavy se vrátil forvard Tetteh. V obranné středové dvojici se vedle Bederky postavil Hůlka. Na lavičku usedl brazilský útočník Lucas. Před výkopem se gratulace dočkal Josef Jindřišek, který odehrál již 300 zápasů v nejvyšší tuzemské soutěži.Do utkání vstoupili aktivněji Klokani. Především Reiter na pravé straně v rychlostních soubojích nedával Mikulovi šanci. Už po pár minutách přihrával před branku Tettehovi, ale ještě před ním dopravil ve skluzu míč na roh Kačaraba. Z následného rohové kopu se do balónu opřel Bederka, ale branku minul. V další akci uplatnili Klokani presink. Mašek získal míč při rozehrávce Vukliševiče a předal ho Tettehvi, který ještě nezakončil. Akce ovšem pokračovala, když Reiter zprava hledal v šestnáctce Vaníčka. Před ním ovšem na poslední chvíli míč špatně skočil a jeho střela tak nebyla nebezpečná.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
Bohemka měla záhy k dispozici rohový kop. Po jeho rozehrání zakončoval Hůlka, ale přízemní střelou trefil jednoho ze clonících protihráčů, od nichž letěl balón do zámezí. O slovo v ofenzivě se začali hlásit i liberečtí. Bosančič rozehrál rohový kop přihrávkou za hranici šestnáctky na Oscara, který branku o kousek přestřelil. Následně prudce střílel Bosančič, ale jeho ránu Fryšták vyrazil a dorážka Oscara letěla vysoko nad Fryštákovu svatyni. Po souhře Haška s Maškem byl druhý jmenovaný faulován Coufalem pár metrů před šestnáctkou. K exekuci přímého kopu se postavil Jindřišek, ale trefil bohužel pouze zeď. První poločas uzavřel Hašek, který přízemním centrem našel Maška. Jeho střela postrádala razanci a míč sebral do svých rukavic Nguyen.

Duhou půli začali aktivněji Bohemians. Tetteh dvakrát pronikal kolem obránců Liberce, ale ti ho dokázali ubránit. Bohemka si ale po pár minutách vypracovala velkou šanci. Hašek pronikl do šestnáctky a už byl ve výhodné pozici. Rozhodl se přihrávat Maškovi, který střílel na zadní tyč, ovšem Nguyen se vytáhl a míč vyrazil na roh. Ten zahrával svým centrem Jindřišek, jež našel Hůlku. Jeho hlavička letěla nad branku.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
Na druhé straně ovšem přišel úder. Cent propadl za obranu Bohemky k Mikulovi, který přihrál ještě na střed branky Pulkrabovi, který jen nastavil nohu, aby poslal míč do sítě a svůj tým do vedení.

Srovnat mohl Bederka, který si našel Nguyenem vyškrábnutý centr Jindřiška. Volej se u ovšem nepovedl a míč letěl mimo tři tyče. Bohemka zatlačila Liberec, který sice měl pár brejkových situací.  V té poslední šel Bartl sám na Fryštáka, dokázal ho obejít. Na brankové čáře zaskakoval za gólmana Bartek a střelu Bartka vykopl na rohový kop. Ani podpora střídajícího Šmída ovšem nevedla k vyrovnávací brance a poslední venkovní utkání sezóny skončila pro Bohemians nejtěsnější prohrou.