Hašek: Trochu nám opadl hlad po gólech

Trenéři Martin Hašek a David Holoubek komentují sobotní duel.

Hašek: Trochu nám opadl hlad po gólech

Nejdříve přišel zhodnotit utkání hostující trenér Martin Hašek.

"Tento zápas pasuje do série zápasů bez výhry. Jako červená nit se tam ukazuje naše neschopnost střílet góly, ačkoliv jsme schopni soupeře přehrát po zemi, fotbalově, líbivě. V našich možnostech je i si vytvářet takových příležitostí dostatečně. Góly ovšem nevstřelíme, dáme tak nula až jeden a na takový počet branek se vyhrává blbě. Dá se bodovat i vyhrát jedna nula, což se nám poslední dobou nedaří. Z mého pohledu jsme viděli zápas, který by zkušenější mužstvo, v koncovce hladovější, chytřejší, schopnější muselo vyhrát. My ho prohrajeme, protože jsme mladí, syroví, nezkušení," promítl aktuální rozpoložení Klokanů.

"Řekl bych, že je tam i moment lehkého opadnutí hladu po gólech, Některé situace dohráváme až do mrtva, hledáme v dobré pozici ještě dalšího spoluhráče v prostoru, kde by měl být, ale není tomu tak. Nikomu se tam nechce jít sprintem, do skluzu, protlačit to tam. Spíše si hledáme takové pohodlné pozice, které nebolí. Výsledek je, že se k nám nepřikloní štěstí," vyjmenovával kouč Hašek.

Hledal i možnou příčinu: "Byli jsme pasováni na jasného kandidáta na sestup. Celou sezónu počítáme body tak, abychom jich měli dost z hlediska sestupových starostí. Podařilo se nám to a pak jsme ještě náš počin orazítkovali krásným zápasem s Plzní. Jakoby bychom se nemohli dostat do maxima našich možností. Když už se nám to povedlo v Olomouci, tak jsme stejně nezískali tři body."

Záhy dorazil do tiskové místnosti i trenér domácích David Holoubek.

"Byl to takový zvláštní zápas. Už o nic nešlo, souboj týmů ze středu tabulky. Motivace byla složitá, ale nicméně jsme to postavili tak, že se chceme s domácími fanoušky rozloučit vítězně. Naším cílem bylo rovněž udržet nulu vzadu. Obojí se nám povedlo, jsme rádi jednak za úspěch, ale i za fanoušky, že přišli a povzbuzovali nás naposledy doma pod mým vedením," děkoval příznivcům potěšený kouč Liberce.

Poslední ligové kolo nechal lodivod Liberce otevřené: "Ve Zlíně hrajeme až za týden, takže ten zápas bych nechal prozatím otevřený. Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát. Musíme se na ně podívat, zanalyzovat si je, dobře trefit sestavu, potrénovat a zvolit vhodnou strategii hry."