Zasloužený bod s rivalem

Bohemka bohužel neproměňovala šance a se Spartou remizovala.

Zasloužený bod s rivalem

V derby se Spartou se v obranné čtveřici na její levý kraj postavil Hůlka. Kraje zálohy zaujal Vaníček s Bartkem. V útoku operoval Tetteh. Roli hlavního partnera utkání zaujala společnost Fortuna. Před zápasem ještě vedení Bohemky symbolicky popřálo Josefu Jindřiškovi, který má již na kontě 300 odehraných ligových zápasů. Poté už se šlo na samotné derby. První zakončení měl na svědomí hostující Ben Chaim, ale branku Fryštáka přestřelil. Po standardní situaci zahrozila Bohemka. Jindřišek odcentroval do vápna Sparty, kde si míč našel Tetteh. Forvard Klokanů ovšem v pádu přestřelil Nitovu svatyni. Další střelu si po autovém vhazování připsal Dostál, ale mířil jen doprostřed branky, kde našel Nitovu náruč. Sparta odpověděla záhy. Kanga rozehrál nakrátko přímý kop se Stanciuem, který odcentroval, ovšem Kulhánek hlavičkoval nad branku.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Jeden z protiútoků vedl Bartek. Navedl si míč na střed a prostrčil ho na Vaníčka, který si bohužel míč ve finále nezpracoval ideálně a Frýdek ho už k němu nepustil. Pěknou narážečku předvedl po půlhodině hry Bartek s Haškem. Středopolař Klokanů pak poslal před branku přízemní střílený centr, ale Nita míč chytil, čímž ukončil poslední nebezpečnou situaci první půle.

Úvod druhého poločasu se nesl ve znamení pomoci videorozhodčího. Poprvé došlo jen na konzultaci, kdy rozhodčí Franěk pokutový kop neodpískal. Podruhé už hlavní arbitr pokutový kop nařídil, ale poté oběhl přes celé hřiště se podívat na videozáznam. Podle něj se rozhodl pokutový kop pro Spartu odvolat. Následně přišly šance Klokanů.Vaníček táhl rychlý protiútok a přihrál za šestnáctku Haškovi, ovšem ten branku přestřelil. Za Spartu zahrozil Šural, ale útočník Sparty vysoko přestřelil Fryštákovu svatyni. Na hřiště se pak podíval Kabajev, který vystřídal Tetteha. Ruský útočník byl okamžitě v centru dění. Nejdříve se hnal na Nitu, ale brankář Sparty se vyznamenal a míč vyrazil. O pár minut později Kabajev obešel Kangu, stejně si vedl i proti Costovi. Dokázal si píchnout míč i podél Nity, ovšem pak mu už balón utekl za čáru a následoval pouze odkop od branky Sparty. V závěru se ještě k odraženému míči dostal střídající Mustedanagič, ale branku přestřelil.

Bohemka na závěr této velmi povedené sezóny remizovala se Spartou bez branek a má s celkem z Letné lepší vzájemné zápasy.