Bohemka v rámci soustředění vyzve Celtic

V Rakousku se utkáme i s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Bohemka v rámci soustředění vyzve Celtic

V pátek 29. června se Bohemians vydají do Rakouska, kde setrvají celý týden na herním soustředění ve městě Waidhofen an der Ybbs. Během týdne sehrají Klokani v okolí tři přípravná utkání. Přestože vše ještě není potvrzeno podpisy a nelze tedy brát jako definitivní, chceme fanoušky informovat s předstihem.

Prvním soupeřem, kterého si spousta fanoušků určitě nenechá ujít, je Celtic FC. Tým s irskými kořeny z největšího skotského města Glasgow jistě netřeba představovat. Díky svým klubovým barvám, bohaté historii sahající až do roku 1887 a fanouškovské kultuře má mnoho příznivců i mezi Klokany. Klokani tak vyzvou hráče světové třídy, jako je klubová legenda a kapitán Scott Brown, odchovanec klubu a jedna z největších nadějí ostrovní kopané Kieran Tierney, útočná hvězda Moussa Dembélé, nebo zkušený harcovník z anglické Premier League Scott Sinclair. Utkání se má odehrát v sobotu 30. června od 15:00 na zbrusu novém stadionu FC Wels, tedy ve městě vzdáleném 15 km od rakouského Linzu. Čas výkopu se ještě může změnit. Bližší informace o vstupenkách a cestě na utkání přineseme během příštích dnů.

Druhým soupeřem Bohemky bude Crvena Zvezda. Nejúspěšnější srbský fotbalový klub a poslední tým z bývalého východního bloku, který dokázal vyhrát Ligu mistrů. K největšímu úspěchu klubové historie dospěla Crvena Zvezda v roce 1991, když porazila ve finále Olympique Marseille na penalty. Crvena Zvezda letos suverénně ovládla srbskou ligu a stejně jako Celtic se tak bude v létě prát v předkolech Ligy mistrů. Nejlepším střelcem ligy se stal Aleksandar Pešić s nevídaným počtem 25 gólových zásahů, mezi velké hvězdy patří i mladý útočník Nemanja Radonić či tvůrce hry se surinamskými kořeny Mitchell Donald. Crvena Zvezda je továrnou na talenty, v poslední době patří mezi nejvýznamější odchovance klubu třeba Luka Jović nebo kapitán srbské reprezentace Aleksandar Kolarov. Utkání se bude hrát ve městě Steyr v aréně zdejšího druholigového SK Vorwärts. Termín je naplánován na pondělí 2. července, čas výkopu dosud nebyl stanoven.

O posledním soupeři na rakouském soustředění se stále jedná. Až bude vše potvrzeno, vše se opět jako první dozvíte na Virtuálním Ďolíčku.