Klokani začínají přípravu na nový ročník

Svůj první trénink v Bohemce absolvuje pět posil.

Klokani začínají přípravu na nový ročník

Dnes máme pondělí a to znamená, že fotbalisté Bohemky se po třítýdenní dovolené v 9:30 ráno hlásili trenéru Haškovi k prvnímu tréninku nové sezóny. V tréninkovém centru Bohemians v Uhříněvsi se objevily nové tváře, s jinými fotbalisty už se v zelenobílém dresu nesetkáme. Pojďme si proto shrnout veškeré pohyby, které se v hráčském kádru od konce uplynulé sezóny udály.

Již před posledním ligovým kolem bylo jasno o některých odchodech. Smlouva v Bohemce skončila Siimu Lutsovi a po jeho angažmá sáhl FK Teplice. Do sestavy áčka se neprosadil brazilský útočník Lucas Dias a byl uvolněn do izraelského týmu Hapoel Ironi Kirjat Šmona na hostování s opcí.

Během posledních týdnů se „upekly“ další hráčské odchody.Jedním z mediálně nejsledovanějších ligových přestupů se týkal Benjamina Tetteha. Útočník a jeden z největších talentů české ligy nakonec skutečně zahájí přípravu ve Spartě Praha. Bohemka se Spartou dosud jedná o podmínkách přestupu. Až bude celý přestup tak říkajíc na papíře, dozvíte se to na Virtuálním Ďolíčku.

Kabinu Bohemky opouští také slovinský bek Milan Kocić. Ten měl u Botiče jen jednoletou smlouvu, na jejímž prodloužení se s klubem nedohodl. Kocić si tak hledá nové angažmá. V obranných řadách panuje dosud nejistota ohledně dalšího působení Lukáše Hůlky. Hůlka byl v loňské sezóně v Bohemce na hostování z Mladé Boleslavi. Bohemka i sám hráč mají zájem pokračovat v Ďolíčku, s vedením boleslavského klubu tak probíhají jednání o dalším osudu Lukáše Hůlky. K dohodě prozatím nedošlo, a tak Lukáš začne přípravu v městě škodovek.

V dresu s klokanem už také neuvidíme stopera Petra Buchtu. Buchta byl uvolněn již v zimě na hostování do Jihlavy, která však neuplatnila opci na přestup hráče. Zájemce o služby našeho obránce se však našel a Buchta tak přestupuje do týmu Fastav Zlín. V Bohemce také skončil druhý brankář Michal Bárta, který se během svého půlročního hostování do branky nepodíval ani na minutu.

Tolik tedy k odchodům. A kdo mančaft Bohemky dosud posílil?

Již dříve jsme avizovali příchod brankáře Romana Valeše. Ten přestoupil do Ďolíčku ze sestupující Jihlavy a podepsal dvouletý kontrakt.

Do kádru Bohemians přibyde hned pětice fotbalistů, kteří byli do nynějška kmenovými hráči Sparty Praha. Jedná se o Filipa Haška, Lukáše Juliše, Jakuba Nečase, Rudolfa Reitera a Jana Vondru. Rudu Reitera a Jakuba Nečase netřeba představovat. Oba u nás odehráli celou sezónu a stali se základními kameny klokaní sestavy. Nyní se jejich hostování změní v přestup.

Do Bohemky po dotažení všech jednání přestoupí i Filip Hašek a Jan Vondra. O rok mladší bratr záložníka Martina Haška byl v našem klubu na testech už před rokem, tehdy však ještě nabídku nedostal. Sezónu odehrál v druholigové Vlašimi a Českých Budějovicích a vedl si vedl velmi dobře. Hbitý ofenzivně laděný štírek táhl ve středu pole hru obou týmů a připsal si i pět vstřelených branek. Dnes jedenadvacetiletý záložník by měl v Bohemce podepsat smlouvu v příštích týdnech, stejně jako levý obránce Jan Vondra. Sparťanský odchovanec ročníku 1995 přešel do dospělého profi fotbalu už před čtyřmi lety, kdy debutoval v druholigových Pardubicích. Později si připsal i prvoligové starty v dresu Karviné, jaro 2018 strávil na hostování v Českých Budějovicích. Hodně rychlý a technicky vybavený krajní bek zapadá plně do konceptu, kterým se rozhodl trenér Martin Hašek s Bohemkou vydat.

Posledním z pětice posil je útočník Lukáš Juliš. Mládežnický reprezentant přichází k Botiči na roční hostování. Během něj se pokusí restartovat svou kariéru. V áčku Sparty tento třiadvacetiletý forward debutoval před čtyřmi lety, má na kontě 9 ligových branek, nicméně v posledních letech jeho osud neblaze ovlivnila vleklá zranění. Nyní je již po zdravotní stránce plně fit a my věříme, že v dresu Bohemky přispěje svými brankami k další úspěšné sezóně.

Dalším hráčem, který už v Bohemce hrál a nyní své působení prodlouží, je záložník Jan Záviška. Ten předvedl přesně to, co od něj trenéři očekávali, a Bohemka tedy uplatnila opci na jeho přestup z Vysočiny Jihlava. Záviška se tak stane pro příští sezóny kmenovým hráčem Bohemians.

Poslední novou tváří je univerzální křídelní záložník Jan Vodháněl. O podobě jeho angažmá se s druholigovou Vlašimí stále jedná, mělo by se jednat o hostování s opcí na případný budoucí přestup. Služby boleslavského odchovance s datem narození 1997 chtěla Bohemka využít už v zimě, tehdy však o hráče projevila zájem i věhlasná Borussia Dortmund, kde Vodháněl absolvoval několikatýdenní testy. Nakonec se však vrátil do Vlašimi, kde během sezóny nastřílel pět branek a na dalších šest přihrál. Nyní tedy dostane příležitost svou poctivou týmovou hrou přispět k úspěchu Klokanů.

Tolik prozatím k pohybům v hráčském kádru Bohemky. Na závěr je nutno podotknout, že se nejedná o finální výčet a sportovní úsek usiluje o příchod dalších hráčů pro zvýšení konkurenceschopnosti Bohemians zejména v ofenzivní fázi hry. Sledujte proto i v příštích dnech a týdnech všechny komunikační kanály Bohemky!