Jak se daří zelenobílým klubům?

Zjistěte, jak se daří klubům, které vyznávají zelenou a bílou.

Jak se daří zelenobílým klubům?

Už zítra Bohemka vyzve Celtic Glasgow! Utkají se dva z řady slavných klubů, které vyznávají zelenou a bílou. Pojďme si teď některé z nich připomenout, ať zjistíme, jak se jim v poslední době daří.

CelticGlasgow je jedním ze dvou nejslavnějších klubů ve Skotsku a právěprožívá velmi povedené období, protože letos oslavil 7. titul v řadě.Celtic ve Skotsku dominuje i díky tomu, že jeho rival Glasgow Rangersprošel klinickou smrtí. Rangers už se vrátili do nejvyšší soutěže, aleletos na jaře je Celtic přejel 5:0.

Momentálněnejpropíranějším zelenobílým klubem je Sporting Lisabon. Mateřský klubCristiana Ronalda čeká na titul v portugalské lize od roku 2002. Letosnavíc v posledním kole Sporting spadl na 3. místo, přišel tak okvalifikaci Ligy mistrů a rozčílil fanoušky. Ti dokonce napadli hráče aSporting se ocitl ve velkém chaosu. Odešly největší hvězdy včetnětrenéra Jesuse. Toho nahradil Siniša Mihajlovič, kterého však novévedení odvolalo po pouhých 9 dnech.

Pro příznivce Bohemky je hodně známým klubem Rapid Vídeň, však právě sem z Ďolíčku kdysi přestoupil Antonín Panenka. Rapid v uplnulé sezoně obsadil 3. místo v Bundeslize a na titul čeká už 10 let. V Rakousku totiž v poslední dekádě dominuje bohatý Red Bull Salzburg.

V daleko větší pohodě se nachází jiný zelenobílý tým z pyrenejského poloostrova - Real Betis. Ten dlouhodobě méně úspěšný celek ze Sevilly tentokrát skončil ve španělské La Lize na 6. místě a zahraje si Evropskou ligu. Fanoušky Realu Betis určitě potěšilo i to, že FC Sevilla skončila až na místě sedmém právě za Betisem.

Nedaleko od Vídně se nachází Ferencvároš Budapešť. Maďarský celek letos obsadil druhé místo a zahraje si o Evropskou ligu. Ferencvároš potkal podobný osud jako Bohemku, když byl před 12 lety přeřazen kvůli dluhům do nižší soutěže a 3 roky nehrál 1. ligu. Do té se nakonec vrátil a v roce 2016 ji dokonce ovládl.

Jak se vede zelenobílým klubům můžete zjistit i ve videu Bohemka TV.

Bohemka TV