Smolný konec duelu se srbským mistrem

Bohemka dlouho držela bezbrankový stav, ale v závěru inkasovala.

Smolný konec duelu se srbským mistrem

Od začátku začal proti Crvene zvezdě Bělehrad v brance Valeš. Levý kraj obrany zaujal Švec. V útoku operoval Mašek po boku Juliše. Pro srbský celek bylo utkání generálkou na kvalifikaci Ligy mistrů a proti Klokanům vyrukoval se silnou jedenáctkou, což se na startu zápasu projevovalo. Obrana Bohemky byla od prvních minut pod tlakem, ale nápor Bělehradu dobrou defenzivní hrou dokázali Zelenobílí otupit. První střelu si připsal Jovičič, ovšem Valeše neohrozil. Na druhé straně prostrčil Jindřišek míč do uličky Vodhánělovi, ale jeho přízemní centr proletěl nikým nezasažen až do zámezí.

Bohemians Praha 1905 - Crvena zvezda Bělehrad
Bohemians Praha 1905 - Crvena zvezda Bělehrad
Záhy zahrozil Bělehrad. Z levé strany odcentroval Hajdin a v šestnáctce hlavičkoval Mohammed, branku Valeše ke své smůle netrefil. Nezahálela ani družina trenéra Martina Haška. K exekuci přímého kopu po faulu na Jindřiška se postavil Vodháněl. Zkusil technickou střelu, ovšem proti byl brankář Borjan, jež střelu u své levé tyče vyrazil na rohový kop. Před uplynutím prvních třiceti minut se vyznamenal Valeš, který skvěle vyrazil prudkou střelu Ebicilia. Velkou šanci poté měla Bohemka. Po pravé straně zatáhl míč Reiter a jemným obloučkem našel na hranici šestnáctky Filipa Haška. Střední záložník Klokanů se do balónu opřel levou nohou a o kousek minul levou tyč branky gólmana Borjana. Ještě před poločasem se dvakrát představil kanonýr srbského celku Pešič. Nejdříve jeho prudkou ránu zablokoval Šmíd. Potom si Pešič naskočil na centr, ale míč po jeho hlavičce nezamířil do branky, nýbrž do zámezí.

Ve druhé půli se nejprve vyznamenal střídající Bartek, který čistým skluzem ve vlastní šestnáctce ozbrojil unikajícího Srniče. Ve skvělém světle se ukázal brankář Valeš, když se Mohammed na něj řítil tísněn Bederkou. Gólman Klokanů ovšem Mohammedovu střelu fantasticky vychytal. Po hodině hry byl znovu v akci brankář Klokanů. Novic na hřišti Milijas si středem navedl míč na střelu, ale tu skvěle Valeš vyrazil na rohový kop. V závěru ovšem na zadní tyči procedil Milijas míč skrz Valeše a poslal svůj celek do vedení.
Bohemians Praha 1905 - Crvena zvezda Bělehrad
Bohemians Praha 1905 - Crvena zvezda Bělehrad
Klokani ve zkoušce se silnou Crvenou zvezdou obstáli. Proti mistrovi posledních tří ročníků srbské nejvyšší soutěže, který má před sebou kvalifikaci o Ligu mistrů nezklamali a ve druhém zápase na rakouském soustředění si ve Steyru připsali velmi těsnou porážku.