Představujeme vám nové dresy Bohemians

Design dresů je odkazem na tradice klubu.

Představujeme vám nové dresy Bohemians

Bohemka měla od svého znovuzrození v roce 2005 jednu jistotu. Klokani hrají ve svisle pruhovaných dresech. Rok 2018 do tohoto zaběhlého trendu přináší pořádné zemětřesení. Vstup do nové éry, v níž má Bohemka vyřešeny problémy ohledně krachu a následného konkursu, stejně jako kauzu stadionu, bude symbolizovat radikálně změněný vzor dresů.

Při jeho výběru jsme se vrátili do historie, k nejslavnější éře klubu. Před 35 lety získali Bohemians ČKD Praha mistrovský titul. V 80. letech měla Bohemka speciální sadu dresů určenou primárně pro zápasy v evropských pohárech. Ve vodorovně pruhovaných dresech Klokani vyřadili Dundee United a Ajax Amsterdam, nebo podstoupili lítý boj v semifinále Poháru UEFA na stadionu Anderlechtu Brusel. K tomuto slavnému odkazu se nyní hlásíme a věříme, že i pro hráče bude tradice klubu motivací k dalším úspěchům.

Na dresech však najdeme i další detaily, odkazující na klubové tradice. Na zádech je vyvedeno heslo z klubové hymny - "Klokani bojují, kopanou milují." V srpnu tomu bude přesně 45 let, co nahrávka, jejímž autorem byl pan Čestmír Preclík, poprvé zazněla z amplionů v Ďolíčku. Nejstarší dosud používaný klubový chorál v českých zemích tak bude navždy zvěčněn i na dresech Bohemky.

V letošní jubilejní sezóně bude rukáv dresu zdobit i logo Družstva fanoušků Bohemians. Jedná se o důkaz sepjetí klubu s fanoušky a poděkování DFB za to, že klub dokázalo zachránit a svou podporou dotlačit až do dnešní fáze, kdy má Bohemka úspěšně vybojovány letité kauzy a může se plně soustředit na sportovní progres.

Ode dnešního dne můžete samozřejmě nové dresy zakoupit v klubovém fanshopu. OKDAZ ZDE

Bohemka TV