Na sezónu se všichni těšíme

V Ďolíčku dnes proběhla tisková konference před startem ligového ročníku.

Na sezónu se všichni těšíme

Na tiskové konferenci se nejdříve slova ujal majitel klubu Dariusz Jakubowicz.

"Na novou sezónu se strašně těšíme. Zároveň věříme, že jsme na ni dobře připraveni. Nervozita před prvním utkáním v nás je, ale moc se těšíme. Chtěli bychom být minimálně ve středu tabulky. Sezóna byla náročná a je velmi těžké obhajovat úspěchy."

"Co se týče ukončení spolupráce s firmou Eltodo, tak musím celé firmě moc poděkovat. Měli jsme s touto společností lukrativní dlouholetou smlouvu. Momentálně ovšem Eltodo řeší jiné věci. Pro nás to znamená výpadek peněz, ale z části se nám zdařilo ho nahradit."

Tisková konference - červenec 2018
Tisková konference - červenec 2018
Pohyb v kádru pak zhodnotil trenér Martin Hašek.

"Odešel nám Benjamin Tetteh, který v rámci velkého přestupu odešel do pražské Sparty. Jsme rádi, že se nám s takovým hráčem podařilo takto pracovat a během jediného roku posunout. Tento transfer je pro nás zajímavý i z ekonomického hlediska. Dále u nás skončil Milan Kocič, s nímž jsme se nedohodli na prodloužení smlouvy. Jako alternativa za něj připadá v úvahu Bartek nebo Švec. Ztratili jsme Lukáše Hůlku, jež tady byl na hostování. Od konce sezóny jednáme s Mladou Boleslaví o jeho přestupu k nám, ovšem zatím se nám nedaří dohodnout. Jeho pozici jsme zalepili z vlastních zdrojů, neboť se nám uzdravil Krch. Odešel i Siim Luts, ale ten toho moc nenahrál, takže toho nepočítám jako odchod ze základní sestavy. Do začátku dalšího ligového ročníku máme zraněného Martina Haška, který je po operaci menisku. Optimistická varianta jeho návratu je čtvrté kolo. Na pozici Martina Haška můžeme použít jeho bratr Filip. Místo Tetteha přišel Lukáš Juliš, což je adekvátní náhrada. Z nejrůznějších důvodů se ovšem Lukášovi nepodařilo naplno ukázat svůj potenciál. Pevně věříme, že u nás se mu to podaří. Přišel s handicapem, neboť prakticky rok ze zdravotních důvodů nenastupoval. Musíme být trpěliví a neočekávat gól za gólem od prvního zápasu."

"Podařilo se udělat na přestup Závišku, Vondru, Filipa Haška, Reitera a Nečase. Vodháněl je sice na hostování s opcí, ale u něj počítám, že by se nám mohlo podařit změnit hostování v přestup. Bohemka má teď větší potencionál do budoucna. Máme spoustu mladých talentovaných hráčů, jež se budou jen zlepšovat. Budeme na to potřebovat čas, ovšem do prvního kola jdeme oslabeni oproti jaru. Když se podívám, jak jsme začínali minulý rok před ligou, tak jsme teď na tom lépe. U spousty hráčů se vytvořily automatismy. Reiter s Dostálem hrají spolu rok. I já se hrozně těším na novou sezónu," vychválil hlavní trenér práci vedení.

Tisková konference - červenec 2018
Tisková konference - červenec 2018
Sportovní ředitel Miroslav Držmíšek doplnil slova hlavního trenéra a prozradil plány před začátkem přípravy:"S Martinem jsme si řekli, že chceme udržet tým pohromadě. Nakonec nám devět hráčů odešlo a osm přišlo. Nicméně ze základní sestavy nám odešel Tetteh, kterého bychom tu měli rádi. Stejně tak i Hůlka. Kociče jsme schopni nahradit. Posily jsme si s Martinem vybrali a ti u nás byli od začátku letní přípravy. V takové situaci Bohemka už dlouho nebyla. Máme ještě prostor mužstvo doplnit a doufám, že k tomu dojde. Dva hráči by ještě měli dorazit."

Mužstvo zastupoval na setkání s novináři Filip Hašek, který popsal vztah s otcem v rámci klubu:"Jsou tři důležité faktory. Jeden je, jak to berou hráči. Myslím, že je to zatím v pořádku. Kluci to vzali úplně v pohodě, což je pro mě osobně hodně důležité. Pak je tady vedení, které ve mě asi věří, když si mě přivedlo. Tam je to také fajn. Třetím faktorem budou fanoušci, což se uvidí v průběhu sezóny."