MINISERIÁL: Představujeme Romana Valeše

Prohlédněte si krátké profily nových hráčů.

MINISERIÁL: Představujeme Romana Valeše

#1 Roman Valeš

nar. 6. 3. 1990


Rodák z Rožďalovic na Nymbursku s fotbalem začínal v Novém Bydžově. Od šestnácti let působil ve Slavii. V létě 2009 odešel na podzimní hostování do druholigové Čáslavi, na jaře 2010 hostoval v druholigovém Hlučíně. Na podzim 2010 byl zpátky ve Slavii, ale v lednu 2011 přestoupil do Jablonce, kde se v březnu dočkal ligové premiéry.


V Jablonci bojoval o svojí šanci s několika kvalitními gólmany. Nejdříve se zkušeným Michalem Špitem, později hlavně s Vlastimilem Hrubým. Jeho asi největším soupeřem však byla vážná zranění. V roce 2014 si přetrhl křížový vaz v koleni a téměř dva roky si nezachytal. Loni v létě mu praskl meniskus, ale ještě na podzim se dostal do prvoligové brány a v jabloneckém dresu odchytal čtyři zápasy, v nichž mimo jiné vychytal nulu proti Brnu a remízu 1:1 se Slavií. V zimě zamířil na hostování do Jihlavy, kde se však na jaře do brány přes Mateje Rakovana nedostal. V létě tak přestoupil do Bohemky, kde podepsal smlouvu na 2 roky.

Chcete vědět, komu Roman Valeš fandí, co rád jí, nebo kam by to chtěl dotáhnout s Bohemkou? Podívejte se na krátký dotazník s Romanem Valešem na Bohemka TV:

Bohemka TV