Premiéra v nových dresech se Slováckem

I Bohemce se v neděli roztočí ligový kolotoč.

Premiéra v nových dresech se Slováckem

Poslední dny přípravy ubíhají a před Klokany je první ostrý zápas FORTUNA:LIGY. Na rozdíl od minulého ligového ročníku začíná Bohemka na domácím stadionu a role a outsidera není přesně dána, neboť do Ďolíčku dorazí nepříjemné 1. FC Slovácko. Tým z Uherského Hradiště nepatří vyloženě mezi oblíbené soupeře Bohemians, poněvadž alespoň dle dosavadních statistik vzájemných zápasů v poměru 5 - 6 - 11 ukazuje, že Slovácko je zatím úspěšnější. Oba zápasy v minulé sezóně skončily jednobrankovým vítězstvím domácího celku, což může leccos naznačit o možném průběhu nedělního duelu. Slovácko v letní přípravě prohrálo s ruským Spartakem Moskva (0:1), slovenskou Trnavou (2:4) a porazilo ŠKF Sereď (2:0).

V letní pauze došlo ke dvěma citelným odchodům. Do Sparty se přestěhovala neotřesitelná brankářská jednička Milan Heča. Obránce Tomáš Břečka přestoupil do severočeského Jablonce, s nímž se bude bít v základní skupině Evropské ligy.

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Do klubu naopak přišel útočník Jan Kuchta, který ještě na podzim v loňské sezóně hájil barvy Klokanů.

Trenér Martin Hašek očekává souboj dvou velmi vyrovnaných celků: "Trochu bych Slovácko mohl přirovnat k Bohemians. Mají mladého ambiciózního progresivního trenéra, hodně mladých hráčů, soudržnost. Hrají týmově a snaží se o hodně běhavý náročný fotbal a jsou poctiví a živí. V těchto aspektech se podobáme. Jen já nejsem tak mladý. Slovácko má zároveň perfektně vybudovanou a již několik let funkční mládežnickou akademii, z níž čerpá. My tolik z vlastních zdrojů čerpat nemůžeme, protože nám z mládeže hráči nevylézají v takovém počtu, abychom jimi mohli pravidelně doplňovat první mužstvo. Oni patří také k těm menším klubům v rámci české ligy. Očekávám vyrovnaný duel s náročným běhavým fotbalem. Hráči od nás i ze Slovácka jsou šikovní a živí. Nedokážu ovšem odhadnout, kdo bude mít navrch. Doufám ovšem, že budeme lepší my a po zápase se budeme moci radovat."

Kouč Bohemians porovnal vzájemné zápasy v minulé sezóně: "Když hráli u nás na podzim, tak se mi zdálo, že nás přetlačili silou. My jsme se snažili tlačit, ale oni měli nepříjemné rychlé protiútoky. Z těch si vypracovali šance, které buďto nebyly proměněny nebo je zneškodnil brankář Fryšták. Nakonec jsme skórovali a vyhráli jsme zápas, který jsme po průběhu měli prohrát. Pak jsme hráli u nich vyrovnaný první poločas. Ve druhé půli jsme průběh hry překlopili na svoji stranu a cítil jsem, že vstřelený gól je jen otázkou času. Náhle nám to fantasticky trefili do šibenice a prohráli jsme my. Sice jsme nakonec získali více bodů, ale to proto, že jsme dokázali dobré výkony často přetavit v body. Kdežto Slovácko odehrálo několik utkání, kde hrálo dobře, ale body nepřicházely. Mezi takové duely se řadí i ten u nás v Ďolíčku."

Vypíchl i aspekty, o něž se mohou Klokani opřít: "Naše mužstvo se musí jednoznačně opírat o velmi náročnou organizaci hry, ale je funkční. Aby takovou hru hráči zvládali, tak musí být výborně kondičně připraveni. Pod kondicí si ovšem dnes lidé představí, že někdo běhá v lese. U nás to je herní kondice, což je rychlost, síla a vytrvalost. Musíme také držet pohromadě, když se bude dařit, ale i když přijdou časy, kdy nám to úplně nepůjde. O tyhle hodnoty bychom se mohli opírat a z toho budou vylézat individuální výkony hráčů."

Vytíženost hráčů v celém ligovém ročníku bude rozložena. O finální podobě sestavy ještě realizační tým jasno nemá: "Některé pozice jsou už v podstatě jasné. Jinde máme další možnosti. Podle mě není až tolik podstatné, kdo v prvním kole nastoupí. Máme tady do pole šestnáct hráčů a dva další jsou zranění. Ti můžou být mimo ještě měsíc nebo i déle. Může přijít i někdo nový, ale má handicap, že tady nebyl, takže okamžitě se základní sestavou počítat nemůže. Prakticky všichni hráči dostanou prostor, ale je to jen otázka času. Někteří toho odehrají samozřejmě více, ale všichni se nám mohou předvést a ukázat své kvality."

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Na úvodní zápas zve příznivce kapitán Josef Jindřišek:"Chtěl bych pozvat fanoušky na zápas se Slováckem. Přijďte nás podpořit, budeme vás potřebovat!"

Zápas proti Slovácku začíná v neděli v 15:00 na stadionu v Ďolíčku. Živě ho nevysílá žádná televizní stanice. Klokani do zápasu nastoupí v nových dresech symbolizující historii. Hlavním rozhodčím bude Petr Ardeleanu. Na čarách mu bude s Tomášem Mokruschem asistovat i David Hock. Čtvrtým sudím bude Vojtěch Severýn. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Po zápase shrneme utkání v reportáži. Během zápasu budeme o nejdůležitějších momentech informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Vstupenky s novým designem budou k dispozici na pokladnách stadionu za 150 Kč a 230 Kč. Kupovat je můžete přes internet ovšem ZDE..

Bohemka TV