Skvělý vstup do ligy! Porážíme Slovácko 2:1

Klokani po nádherné trefě Jindřiška a penaltě Maška zvládli úvodní duel.

Skvělý vstup do ligy! Porážíme Slovácko 2:1

V úvodním kole proti Slovácku dal trenér Martin Hašek důvěru stejné základní sestavě jako v generálce se Žižkovem. Levý kraj obrany tedy obsadil Bartek. Vedle Jindřiška nastoupil ve středu záložní řady Filip Hašek. V útoku operoval Mašek po boku Juliše. První minuty byly sice opatrné. Pak si vybojoval Mašek faul na hranici šestnáctky. Vzal si na starost samotnou exekuci přímého kopu, který zakončil nad branku. Následně přepustil Filip Hašek skákavý míč Jindřiškovi, jenž ho s chutí napálil přesně k tyči a poprvé rozvlnil nové zelenobílé sítě.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko
Klokani byli nadále lepší, což potvrdil Juliš. Brankář Daněk nadvakrát dokázal jeho střelu zneškodnit. Dále útočili Klokani. Julišovu střelu obrana Slovácka zablokovala. Míče se zmocnil Bartek, který vyslal další projektil, ani ten defenziva hostí nepustila na brankáře Daňka. Záhy se ze standardní situace pokusilo zahrozit Slovácko. Janoškův centr proletěl celým vápnem nikým netečován až do zámezí. V šanci se ocitl posléze i Kuchta. Útočník hostí si naskočil na centr Petra, ale Fryšták skokem míč chytil.

Před poločasem táhl po pravé straně míč Juliš, zasekl si ho a přihrál pod sebe. V šestnáctce si Janošek proti Maškovi počínal nedovoleně a rozhodčí Ardeleanu nařídil pokutový kop pro Bohemians. K exekuci se postavil Mašek, balón poslal na opačnou stranu, než skákal gólman Daněk, čímž zvýšil vedení svého týmu. Zbytek úvodního dějství už Klokani v klidu dohráli.

Druhý poločas začala lépe Bohemka. Po dlouhém autu Dostála se po souboji míč odrazil na hranici šestnáctky Slovácka, kde si ho našel Bartek a jeho štiplavou střelu musel Daněk krotit nadvakrát. Poté se Slovácko od půlící čáry prokombinovalo do šestnáctky Klokanů. Tam si před Šmídem naváděl míč Kuchta, který vystřelil vysoko nad branku.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko
Slovácko zatlačilo Bohemku, která se čím dál častěji pouze bránila. Patnáct minut před koncem fauloval ve vlastní šestnáctce Vaníček a pokutový kop byl nařízen i pro Slovácko. Na penaltu šel Daníček, který se štěstím snížil. V závěru ještě Mašek na půlící čáře prostrčil míč Kabajevovi za obranu Slovácka. Ruský forvard se hnal sám na brankáře Daňka. Chtěl ho obejít, ovšem gólman hostí mu konečky prstů dokázal míč vyškrábnout od nohou a u brankové čáry už ani dobíhající Záviška nedokázal dorazit míč do sítě. 

Bohemka zvládla velmi těžký druhý poločas, ale závěr ubránila velmi statečně. V prvním kole si tak připsala důležité vítězství nad Slováckem.