Jevgenij Kabajev odchází z Bohemky

Jevgenij Kabajev se vrací do Ruska. Z Bohemky přestoupil do Chabarovsku.

Jevgenij Kabajev odchází z Bohemky

Jevgenij Kabajev už není hráčem Bohemians Praha 1905. Ruský útočník totiž přestoupil do FK SKA Chabarovsk, který hraje druhou nejvyšší ruskou soutěž. Hlavním důvodem Kabajevova odchodu je stesk po domově. V Rusku totiž dlouhodobě žije jeho rodina, a tak Jevgenij začal toužit po návratu do rodné vlasti.

Kabajev přišel do Bohemians v zimě 2017 a celkem v zelenobílém dresu odehrál 34 ligových zápasů, v nichž nastřílel 6 branek. Jeho nejlepší zápas přišel 20. října 2017, kdy čistým hattrickem položil základ k vítězství 4:2 na hřišti Jihlavy. Své tři góly vměstnal do rozmezí třinácti minut (od 9. do 22.) a jednalo se tak o druhý nejrychlejší hattrick v historii české ligy.

Mezi fanoušky Bohemians se brzy stal známým jako "Žeňa". Diváky si získal hlavně svým tahem na branku. Lidsky se se všemi v Bohemce brzy naladil na jednu vlnu, Žeňu mají rádi spoluhráči i všichni v klubu. I trenér Hašek o něm před touto sezonou prohlásil: "Chápu fanoušky, že mají Jevgenije velmi oblíbeného, já ho mám také rád. On je skvělý parťák s velkým srdcem."

"Žeňovi" děkujeme za jeho služby a přejeme, ať se mu daří v životě i na dalších fotbalových štacích!