U21: Na úvod sezóny Klokani doma rozstříleli Plzeň

V posledním ročníku Juniorské ligy bude o co hrát.

U21: Na úvod sezóny Klokani doma rozstříleli Plzeň

Po přestávce kromě Fortuna ligy odstartovala tento víkend i Juniorská liga. Jedná se o poslední ročník této soutěže, neboť od následující sezony se chystá návrat k systému B týmů. Podle umístění se rozhodne, které týmy budou nastupovat ve třetí lize a které v divizi. Týmy umístěné v první polovině budou směřovat do ČFL, respektive MSFL a týmy z druhé poloviny do divize. Bude tedy o co hrát!

A teď už k utkání. K odehrání prvního kola se na domovské hřiště juniorky Bohemians v Uhříněvsi dopravili hráči juniorky Viktorie Plzeň. Poslední vzájemné střetnutí se odehrálo na půdě Viktorie a týmy se rozešli smírně 1:1. Minulý ročník zakončili hráči Bohemky ve skupině poražených na 4. místě a hráči Plzně až na 8. příčce. Juniorce bylo tentokrát k dispozici i pět hráčů A týmu, konkrétně Krch, Švec, Záviška, Vodháněl a Nečas. Všechny jmenované trenér Vladimír Hruška zařadil do základní jedenáctky. Do branky se postavil Kouba a kapitánskou pásku navlékl Václavík.

Klokani vstoupili do zápasu aktivně a soupeře hned zatlačili. Po standardní situaci vznikl ve vápně závar, ale střela jednoho z hráčů Bohemky nakonec šla mimo. Pak musel brejk Viktorky, za cenu žluté karty, hasit Farkaš. V 9. minutě už šla Bohemka do vedení, když vymetl z hranice vápna šibenici Jakub Nečas. Poté za ostrý zákrok obdržel žlutou kartu i hráč hostů Hranáč, po nešetrném zákroku ve středu pole. Následovala pasáž, kdy hráči Viktorie zvýšili svou aktivitu a ve 23. minutě z toho byla penalta. Ačkoliv Kouba směr Kleplovy rány vystihl, na precizní zahrání byl krátký. Klokani však hned v 31. minutě opět strhli vedení na svou stranu a byl to opět Nečas, který si počkal ve vápně na parádní nabídku od spoluhráče. První poločas toho více nenabídl.

Hráči juniorky vlétli do druhé půle jako velká voda a hned po dvou minutách si vypracovali standardní situaci vedle pokutového území. O exekuci se postaral Vodháněl a poslal luxusní centr na hlavu Peka - 3:1. Další branku vstřelil v 54. minutě Záviška, který chytře obstřelil ve vápně gólmana po krásné kolmici. V této části utkání bylo na hřišti jen jedno mužstvo, a to domácí Bohemka. V 57. minutě se k zahrání nebezpečné standardní situace postavil opět Vodháněl a tvrdou střelou pořádně prověřil hostujícího gólmana Maříka. V 68. minutě už se ovšem Vodháněl prosadil, když využil chyby v rozehrávce soupeře a pak přesnou střelou zpoza vápna rozvlnil síť. Pak se ukázal i gólman Klokanů Kouba, který senzačně zneškodnil pokus Klepla. V 89. minutě se ještě Bohemka řítila v přečíslení na branku Viktorie, ale z zbržděná akce nakonec skončila jen střelou, se kterou si plzeňský Mařík poradil.

Klokani tak po skvělém týmovém výkonu roznesli Plzeň 5:1 a vstoupili tak úspěšně do nového ročníku Juniorské ligy.