První letošní výjezd k Litavce

Bohemku zavede úvodní venkovní duel do Příbrami.

První letošní výjezd k Litavce

Po úspěšné domácí premiéře se Slováckem čekají Klokany dva venkovní duelu jdoucí po sobě. Ten první už tuto sobotu zavede národ Bohemians na stadion do Příbrami, jakožto letošního nováčka FORTUNA:LIGY. Příbram v prvním kole remizovala s Teplicemi (1:1 - pozn. red.). Bohemka má se Středočechy velmi dobrou vzájemnou bilanci, která v poměru 12 - 3 - 7 zvýhodňuje svěřence trenéra Martina Haška.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Po návratu zpět do nejvyšší soutěže posílilo Příbram několik zkušených i mladých hráčů. Mezi nimi i Milan Nitrianský, který před rokem hrál u Botiče. Dále se vrátil Jan Rezek, jenž opustil Teplice. Z Olympie Praha přišel Ibrahim Keita. A také Giorgios Katidis, obávaný forvard téhož celku. Ze Sparty hostuje Martin Nový. K Litavce ze Zlína přestoupil Antonín Fantiš. Proběhly i některé odchody. Jan Kvída zamířil do Hradce Králové. Tomáš Zápotočný se rozhodl dále nepokračovat a ukončil profesionální kariéru.

Zkušenosti s Příbramí z minulé sezóny má Filip Hašek: "Když jsem hrál za České Budějovice, tak jsme s Příbramí hráli doma. Prohráli jsme smolně 1:2. Přišlo mi, že jsme byli určitě lepším týmem. Vytvořili jsme si více šancí a měli více ze hry. Dostali jsme v poslední minutě gól z rychlého protiútoku. Pokud neprošla Příbram velkým počtem změn, tak to určitě je hratelný soupeř. Pojedeme tam určitě pro tři body. Uspokojivá byla asi i remíza, ale i od trenéra bude požadavek jet do Příbrami zvítězit."

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Zápas se hraje v sobotu v Příbrami na stadionu u Litavky od 17:00. Živě ho nevysílá žádná televizní stanice. Hlavní rozhodčím bude Pavel Královec. Asistovat mu bude Ivo Nádvorník s Milanem Flimmelem. Práci čtvrtého sudího obstará Pavel Rejžek. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Po utkání shrneme zápas v reportáži, Nejdůležitější momenty během utkání na Instagramu, Twitteru a Facebooku. Fanoušci do Příbrami vypravují velký výjezd. Autobus vypravený fanklubem Sektor 1905 byl okamžitě zaplněn, druhý autobus se však nepodařilo do pátečního rána naplnit a proto byl zrušen. Všichni fanoušci se setkají před cestou do dějiště utkání od Hornbachu ve Strakonické ulici v Malé Chuchli. Poté se před půl čtvrtou vydají fanoušci na motorkách a v autech spolu s autobusem Strakonickou výpadovkou jednotnou kolonou až do Příbrami.