Prohra po nevšedním průběhu

Klokani bez dvou vyloučených hráčů v Příbrami prohráli.

Prohra po nevšedním průběhu

Proti Příbrami udělal trenér Martin Hašek jedinou změnu v základní jedenáctce. Na levém kraji obrany Švec nahradil Bartka. Na lavičku náhradníků usedl bahrajnský útočník Yusuf. První šanci měla domácí Příbram. Rezek ze standardní situace nacentroval do vápna Klokanů. Míč prolétl vápnem na zadní tyč, kde Skácel hlavou přestřelil branku. Vzápětí už se domácí radovali. Slepička na půlící čáře podržel míč a průnikovou přihrávkou vybídl ke sprintu Matouška, jemuž nestačil Šmíd a mladý záložník svým prvním ligovým gólem poslal Příbram do vedení.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905
Klokani odpověděli po deseti minutách. Reiter si připravil balón na centr, kterým krásně našel Juliše. Forvard Klokanů bohužel hlavou zblízka branku Švengera přestřelil. K neuvěřitelnému okamžiku došlo před uplynutím první půlhodiny. Fryšták si k penaltovému puntíku doběhl pro dlouhou přihrávku z hloubi pole. Při výskoku se srazil s Rezkem, který se skácel k zemi. Rozhodčí Královec k překvapení velké většiny přítomných odpískal pokutový kop a navíc vyloučil brankáře Fryštáka. Do branky šel tedy Valeš. K penaltě se postavil Slepička, ač Valeš směr střely vystihl, tak míči v cestě do levého dolního rohu nezabránil a vedení domácích bylo dvoubrankové.

Bohemka mohla snížit. Mašek přiklepl balón Haškovi, jenž si ho připravil do dobré pozice a střílel na zadní tyč. Gólman Švenger rychle vyběhl a zakončení středopolaře Klokanů. se štěstím tělem vyrazil na roh. Ve zbytku první půle už žádný z týmů nezahrozil a do kabin se šlo za dvoubrankového náskoku domácích.

Na začátku druhého poločasu se do krkolomného zakončení protlačil Dostál, ovšem Švenger nakonec míč lapil do rukavic. Následně se Matoušek protáhl kolem Šmída, pak obešel i Bederku a poděl vybíhajícího Valeše přidal třetí branku. Klokani byli ve velmi těžké situaci, ale neskládali zbraně. Bohužel se jim jejich snaha vracela v opačném provedení. Květ se postavil k exekuci standardní situace a dalekonosnou ranou přidal čtvrtou branku.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
Bohemka byla přeci jen za bojovnost částečně odměněna. Za defenzivní řadu Příbrami si zaběhl Hašek, který svoji střelou trefil tyč. Včas byl na správném místě střídající Yusuf, jenž ve svém premiérovém startu za Bohemku svým prvním gólem korigoval stav zápasu. Pak ale unikal Matoušek, který po držení Šmída upadl. Sudí Královec po odpískání faulu vyloučil stopera Bohemians. V závěru se v dobrém světle představil Yusuf. Bahrajnský útočník obešel protihráče, přihrál Haškovi, jenž přidal druhý gól Klokanů. Ovšem tím jen zmírnil nevšední porážku v Příbrami.