Bederka: Musíme se poučit

Jiří Bederka popisuje sobotní zápas v Příbrami.

Bederka: Musíme se poučit

Utkání Na Litavce komentuje Jiří Bederka. Na co se Klokani připravovali, ale i plány o poločasové pauze i mnoho dalšího se dočtete v rozhovoru.

Dnes to byl asi velký zmar, i když v devíti hráčích se hraje velmi těžko...
Co k tomu říct? Prohráli jsme si to sami. Na něco se připravujeme a pak z té situace dostaneme branku. Říkáme si, že je Matoušek rychlý, zabíhá za záda a hned z toho obdržíme první branku. Ten penaltový zákrok jsem úplně neviděl, ale bylo to už o dva góly. Nechci to nějak hodnotit. Hráli jsme o hráče méně, pak je to už složité. V kabině jsme si o poločase něco řekli, že do toho vlétneme a nemáme co ztratit. Po naší chybě a nedůslednosti dostaneme třetí gól. Dá se říct, že v tu chvíli bylo po zápase. Pořád jsme se snažili nebo cítili, že se dá s utkáním něco udělat, protože Příbram měla v defenzivě okénka. Už jsme se na moc nezmohli a stálo nás to hodně sil. Je to škoda. Nezbývá nám nic jiného, než se z toho poučit. Podobný zápas jsem ještě nezažil.

Jak jsi viděl inkriminovaný moment, když byl vyloučen brankář Fryšták?
Já to úplně přesně neviděl. Když jsem se podíval, že tam jde míč a Fryšty (Tomáš Fryšták - pozn. red.) natahuje ruce, tak jsem se jakoby otočil. Najednou slyším, jak rozhodčí odpískal penaltu.

Vepředu jsme si šance vytvořili, takže to zvrat nebyl úplně beznadějný...
Za stavu nula jedna měl Lukáš Juliš gólovou šanci. Kdyby dal gól, byl by stav vyrovnaný a dopadlo by to asi jinak. Bohužel tomu tak nebylo.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
Je alespoň trochu pozitivní, že se nám povedlo dát dvě branky v početní nevýhodě a na venkovním hřišti?
Nevím, jestli je to pozitivum. Dali jsme branku v osmi hráčích, ale dostali jsme čtyři, což je špatné. Nesmí se nám to stávat.