Fryšták: Byl to nešťastný zákrok, ale žádný úmysl

Přečtěte si vyjádření Tomáše Fryštáka k jeho vyloučení v Příbrami.

Fryšták: Byl to nešťastný zákrok, ale žádný úmysl

Běžela 22. minuta utkání 2. kola FORTUNA:LIGY Příbram - Bohemians, když brankář Klokanů vyskočil pro míč a chvíli poté do něho naběhl domácí Rezek. Rozhodčí Královec okamžitě vytáhl červenou kartu a odpískal pokutový kop. V médiích se k zákroku vyjádřil faulovaný hráč, trenéři, rozhodčí i další odborníci na pravidla. Nikdo se však ještě nezeptal, jak situaci viděl hlavní aktér Tomáš Fryšták. A tak se ho na dnešním tréninku zeptala naše klubová televize.

"Prvně chci říct, že z mojí strany to rozhodně nebyl úmysl, žádná zákeřnost ani žádný zkrat. Na videu to sice vypadalo hrozivě, ale ve skutečnosti z toho mám úplně jiný pocit. V první fázi jsem si vyskočil pro vysoký balon, který jsem měl v držení. V druhé fázi, když jsem padal dolů, tak jsem si přitáhl nohu, abych se ochránil. V tom do toho naběhl Rezek a bylo to posouzeno na červenou kartu," popisuje Fryšták.

I z tribuny bylo vidět, že jeho noha byla opravdu poměrně vysoko. K tomu říká největší sympaťák poslední sezony: "Když jsem byl ve výskoku, tak jsem si asi ani neuvědomil, v jaké pozici mám tu nohu. Jak jsem řekl, na videu to vypadalo dost ošklivě, ale myslím si, že šlo spíš o nešťastný zákrok a rozhodně v tom nebyl žádný úmysl."

Celé vyjádření Tomáše Fryštáka si můžete pustit ve videu Bohemka TV:

Bohemka TV