U21: Pohledné utkání v Příbrami skončilo remízou

Zápas nabídl celkem šest branek, za Bohemku se dvakrát prosadil Vaníček.

U21: Pohledné utkání v Příbrami skončilo remízou

Po skvělém vstupu do nové sezony, kdy juniorka přejela na domácí půdě Plzeň 5:1, mladí Klokani zavítali stejně jako A mužstvo do Příbrami. Bohemce se v minulé sezoně s Příbramí vůbec nedařilo a obě utkání skončila debaklem. Nejdříve v hornickém městě prohráli Klokani 0:7 a pak na domácím hřišti v Uhříněvsi 0:5. Z minulého ročníku celkové skóre 0:12 vyznívá pro Bohemku hrozivě a má tedy Příbrami co oplácet. Ze členů A týmů do utkání od 1. minuty nastoupili Krch, Bartek, Vodháněl, Vaníček a Nečas. Do branky se tentokrát postavil Fiala a kapitánskou pásku navlékl Václavík.

Zápas odstartoval ve vysokém tempu a šance se hned v úvodu začaly objevovat na obou stranách. Po jedné velké šanci si vypracovala obě mužstva, ale gólmani dobrými zákroky drželi bezbrankové skóre. V 17. minutě se již ujali vedení Klokani a byl to Vaníček, kdo přesnou střelou zpoza šestnáctky překonal brankáře Příbrami Maříka. Domácí odpověděli ve 25. minutě. Po kombinaci se k zakončení dostal Lukavský a svým pokusem vyrovnal. Pak následovala klidnější pasáž, kterou utnul ve 33. minutě brankou příbramský Keita a strhnul vedení na stranu domácích. Po pár minutách, konkrétně v minutě 40., už to bylo o dvě branky. Brejkové situace využil rychlý Polák a potřetí překonal brankáře Fialu.

Bohemians vstoupili do druhého poločasu aktivně a soupeře zatlačili. Po přetaženém centru a stažení jednoho z Klokanů se pískala v 54. minutě penalta. Míč si připravil na puntík Vaníček a bez problému snížil na rozdíl jednoho gólu. Bohemka dál bušila do obrany soupeře, ale šance na vyrovnání ne a ne přijít. Když začal být nápor Klokanů křečovitý, v 79. minutě z čista jasna přišla branka! K odraženému míči se protlačil Vrána a povedenou ranou vyrovnal. Druhá půle byla na šance velmi chudá a v tomto duchu už se zápas dohrával.

Juniorka tak veze z Příbrami bod, když v druhém poločase dokázala smazat dvougólové manko.