Bohemka dostala pokutu za chování fanoušků

Současně disciplinárka potrestala Michala Šmída a Tomáše Fryštáka zákazem startů.

Bohemka dostala pokutu za chování fanoušků

První utkání nové sezóny v Ďolíčku přineslo také bohužel první nepřístojnosti fanoušků, které ocenila Disciplinární komise LFA pokutou. Bohemka bude muset zaplatit 25.000 Kč.

V nové sezóně bude zřejmě disciplinární komise používat nová, průhlednější pravidla pro postihování zakázané pyrotechniky. Během jednání byli zástupci klubu seznámení s tím, že za každý odpálený kus pyrotechniky bude automaticky následovat pokuta 1000 Kč. Pokud bude pyrotechnika vhozena na hrací plochu, bude za každý takový kus postih desetinásobný.

Během utkání se Slováckem použili fanoušci v kotli Bohemky podle technického delegáta utkání 19 kusů pyrotechniky, poměrná část pokuty za pyrotechniku je tedy 19.000 Kč. Zbylých 6.000 Kč bylo uděleno za hrubě urážlivé pokřiky proti hostujícímu klubu. V příštích dnech bude navíc komise prošetřovat další výtržnosti v sektoru hostí během zápasu v Příbrami. Verdikt můžeme čekat za týden.

Ligová disciplinárka tak pro novou sezónu stanovila jasnější mantinely, jak přistupovat k vyměřování postihů pro kluby s problémovými fanoušky. Je třeba si uvědomit, že porušováním návštěvního řádu stadionu v Ďolíčku a jasně daných zákonných pravidel škodí každý zejména svému klubu. Apelujeme na fanoušky, aby se tedy do budoucna podobných projevů vyvarovali!

Disciplinární komise zároveň projednávala i potrestání hráčů, kteří dostali červené karty v Příbrami. Michal Šmíd bude týmu chybět v příštím kole na Dukle, Tomáš Fryšták nuceně přenechá bránu svým kolegům dokonce ve dvou následujícíh soutěžních utkáních.