Historické poháry se vrátily do Ďolíčku

Návrat zadržovaných trofejí předznamenává konec konkursu.

Historické poháry se vrátily do Ďolíčku

Po třinácti letech nekonečné kauzy se jménem 'konkurs FC Bohemians Praha" můžeme říct, že se tato smutná epizoda v historii našeho klubu chýlí konečně ke konci. Svědčí o tom jeden důležitý fakt. Po dlouhé době se vrátily domů cenné historické trofeje Bohemians, které byly před lety v rámci konkursního řízení zabaveny správcem konkursní podstaty. Od té doby trávily smutné roky kdesi v soudním archivu. Vzhledem k tomu, že se současní akcionáři Bohemians rozhodli veškeré závazky svých předchůdců uhradit ze svých zdrojů, trofeje naštěstí nemusel potkat smutný osud, kdy by byly volně rozprodány ve veřejné dražbě.

Konkursní řízení je nyní fakticky ukončeno. Čeká se pouze na závěrečný verdikt konkursního soudu, který potvrdí dohodu o konečném vyrovnání. V současné chvíli jsou veškeré závazky úpadce FC Bohemians Praha, a.s. uhrazeny.

Díky neutuchající snaze současných majitelů a fanoušků Bohemky je nyní náš klub zpět. Zpátky mezi fotbalovou elitou, bez zátěže v podobě mnoha soudních sporů. Díky tomuto úspěšnému klokanímu boji se mohly do Ďolíčku vrátit historické relikvie. Některé z nich pamatují i meziválečné období. Pro klub nejcennějším navrátilcem je bezesporu klokanice z páru, který si fotbalisté AFK Vršovice přivezli ze svého památného australského turné v roce 1927. Vycpaná klokaní dáma, která se objevila po svém příjezdu do Prahy i v emblému našeho klubu, se tak může těšit, že oslaví sté narozeniny doma v Ďolíčku.

Bohemka má bohatou a mnohdy pohnutou historii, kterou si musíme hýčkat. Návrat trofejí do vitrín našeho stadionu budiž ale důkazem, že Bohemka je a bude!