Hašek: Body docením, až se vzpamatuji

Trenéři Martin Hašek a Pavel Drsek hodnotí pondělní derby.

Hašek: Body docením, až se vzpamatuji

Nejdříve hodnotil derby trenér Martin Hašek, který navzdory vítězství nebyl příliš nadšený.

"Je třeba hodnotit zápas v souvislostech. Do sezóny jsme vstoupili po velmi vydařené přípravě, kde jsme podávali nadstandardní výkony. Spousta hráčů vypadala mimořádně zajímavě. Dokázali jsme to přenést zhruba do prvních šedesáti minut zápasu se Slováckem. Zbytek utkání jsme odehráli nepochopitelně, na což jsme navázali v Příbrami. Bylo na nás, abychom se z toho na Dukle oklepali. Povedlo se nám to výsledkově, nikoliv výkonem. Ten byl takový, jako kdybychom dostali v Příbrami pěstí do hlavy, ale ne před týdnem, nýbrž těsně před utkáním," začal hodnotit derby zeširoka.

Poté už přešel přímo k samotnému zápasu: "Od začátku jsme podávali velmi nekvalitní zbabělý výkon, který neměl nic společného s tím, co chceme a umíme hrát. Přesto jsme šli do vedení z krásné a dobře sehrané akce. Do konce první půle jsme už nepředvedli nic, krom chaosu v defenzivě. Nemyslím tím jen obrannou čtyřku, ale celou defenzivu. Soupeř nás mohl v závěrečném závaru ztrestat, nastřelil i tyč. V Bohemce jsem snad ještě nikdy nezvedl hlas tolik, jako právě tentokrát. Ve druhé půli jsem viděl zlepšení v nasazení a vypracovali jsme si po příchodu Júsufa stoprocentní šance, v nichž byl Mašek nebo Vodháněl. Kdybychom dali druhý gól, tak by bylo asi rozhodnuto. My ovšem příležitosti neproměnili a Dukla nemohla už nic ztratit. Je pro mě těžké se radovat, protože jsme vyhráli venku po půl roce. Přitom jsme na venkovních hřištích odehráli několik dobrých zápasů, kdy jsem měl velmi dobrý pocit z výkonu. Teď mám z výkonu špatný pocit, ale jdeme z utkání s vítězstvím. Body docením až se teprve vzpamatuji z toho, co jsem viděl."

"Jsme mladí a bylo vidět, že ti kluci nebyli schopni se přiblížit nějakému svému základnímu výkonu. Švec hrál středního záložníka po tři čtvrtě roce, Reiter hraje druhou ligovou sezónu, Filip Hašek má za sebou třetí ligový zápas, Vaníček je o rok mladší než Filip Hašek. Když jsme střídali, tak tam přišel Vodháněl, který přišel z druhé ligy. Velmi dobrý výkon podal kapitán Krch, jenž hrál po dlouhé době a zvládl to skvěle. Celkově si obranná čtyřka své solidní výkony odvedla, i když tam chyby najdeme. Katastrofa byla záloha, naštěstí zahrál Dominik Mašek. Juliš tak dobře nehrál, ale pro změnu byl u vítězné branky. Júsuf vnesl do hry to, co jsme potřebovali. Příště takový výkon stačit nemusí," vyzdvihl přes nespokojenost s celkovým výkonem některé hráče.

Poté hodnotil utkání i domácí trenér Pavel Drsek.

"Myslím si, že jsme první půli nerozehráli vůbec špatně. Měli jsme velké procento držení míče, ale Bohemka nás bohužel ztrestala ze situace, kterou jsme si několikrát nacvičovali a nakonec si z toho dáme vlastní gól. Přišel míč za obranu a měli jsme zavřít volný prostor a ve vápně je složité pak něco dohánět. Hlavně v prvním poločase mi chyběl větší tlak ve vápně soupeře. Ke konci se to už zlepšilo. Když chytá brankář, jenž ani nevím, jak dlouho nechytal a my ho ani neprověříme, tak z toho jsem zklamaný. Rozhoduje se v šestnáctkách, kde jsme byli nedostačující," hledal příčinu neúspěchu Dukly.

Nad nulovým bodovým ziskem po třech kolech kouč Dukly neskuhral: "Vytyčili jsme si nějakou cestu s mladšími hráči a musíme být trpělivější. Hráči dělají chyby a jsme za ně potrestaní, ale myslím, že je jen otázka času, kdy to přijde. Samozřejmě chceme zvítězit co nejdříve, za krásu se body nerozdávají. Musíme se zlepšit a odstranit i ty nejmenší chyby, abychom nebyli potrestaní ze všeho. Z první situace v Teplicích dostaneme gól a stejné to bylo i s Bohemkou. Rozhoduje to zápasy a je to škoda. Určité situace honíme na poslední chvíli, pak dochází k těm vlastním brankám. Je to samozřejmě i o smůle, protože jakmile hráč trefí míč jinak, tak letí jinam. Když míč do vápna nepřijde, tak si vlastní gól nedáme."

Vlastní brankou derby "rozsekl" Martin Chlumecký: "Je to mladý kluk a myslím, že se z toho oklepe. Příště do zápasu půjde znovu naplno. Já mu věřím."