Třaskavý souboj s Baníkem

Klokani se po osmi měsících střetnou v Ďolíčku se shodným soupeřem.

Třaskavý souboj s Baníkem

Po vítězném derby s Duklou čeká Klokany přesně s týdenním odstupem v domácím prostředí ostravský Baník, který se do Ďolíčku znovu po osmi měsících vrátí. Bohemka má s Ostravou po třech kolech shodný počet šesti bodů v režimu vítězství - porážka - vítězství. Slezský celek je o jednu příčku výše díky lepšímu rozdílu ve skóre, neboť prozatím obdržel dvě branky (v zápase se Slováckem - 1:2) a stejně jako Bohemians jich nastřílel pět. Z pohledu vzájemných utkání je na tom lépe ostravský Baník v poměru 13 - 10 - 7.

Baník Ostrava měl v kádru již z minulé sezóny několik známých a zvučných jmen z prostředí českého fotbalu. V letní pauze se tak již mnoho výrazných pohybů neudálo, ale tým změnami prošel. Vytáhlý útočník Tomáš Poznar se po skončeném hostování vrátil zpět do Plzně. Středopolař Marek Hlinka přestoupil do gruzijského týmu Torpedo Kutaisi. Do téhož týmu odešel hostovat Oleksandr Azackyj. Z hostování ve druholigovém Ústí nad Labem se vrátil šestigólový střelec Alexandr Jakubov a obratem si ho zapůjčil prvoligový Fastav Zlín. Na začátku mistrovské soutěže ještě Dyjan Carlos De Azevedo zamířil hostovat do Paris FC.

Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Sportovní úsek ostravského Baníku pro důstojné působení v nejvyšší soutěži učinil několik kroků. Na přestup se vrátil do mateřského celku Daniel Holzer. Po prvním kole přestoupil do Baníku středopolař Adam Jánoš, který ukončil své působení v Mladé Boleslavi. Jako volný hráče pak již na začátku července podepsal smlouvu střední obránce Patrizio Stronati, jenž se tak po třech letech vrátil do mateřského působiště. Mezitím si s angažmá v Austrii Vídeň odskočil na rok hostovat do Mladé Boleslavi, na jarní část byl ovšem zpět v týmu rakouského celku.

Trenér Martin Hašek očekává "jiný" Baník, než tomu bylo v minulé sezóně: "Ostrava patří k nejtradičnějším týmům v lize. V poslední době se navíc zařadila k těm movitým. Neodmyslitelnou součástí jsou i fanoušci, kteří budou i v Ďolíčku svůj tým podporovat. Naše vzájemné zápasy v minulé sezóně byly spojeny s bojem Baníku o záchranu prvoligové příslušnosti. Teď už mají vyšší ambice, získali zatím šest bodů z devíti možných. Prezentují se trochu jiným způsobem. není to pouze o bojovnosti, s níž museli v boji o záchranu na hřišti vyrukovat. I když jim samozřejmě zůstala, tak k tomu také přidali i kvalitu na míči a věří si. Největší personou je samozřejmě Milan Baroš, který byl zatím nebezpečnější více doma než venku. Já doufám, že to tak zůstane i po našem vzájemném utkání."

Kouč Klokanů již může počítat se obráncem Šmídem, ale jinak se mu stav zraněných příliš nezměnil: "Šmíd si odseděl jednozápasový trest a bude k zápasu připravený. Počítat ovšem nemůžeme s Jindřiškem. Vondra je po operaci kolena, které muselo být kvůli genetickému stavu operováno. Stalo se mu něco podobného jako v Karviné. Dobrou zprávou je fakt, že mu z kolena nic nevyndavali a v dalším průběhu kariéry by ho koleno nemělo limitovat. Teď je před ním šestitýdenní rehabilitace, po níž by se měl normálně zapojit do tréninku s týmem. Situace kolem Martina Haška probíhá podle plánu. Má individuální plán, který plní. Od pondělí byl již na hřišti, ovšem zatím jen v teniskách a pod dozorem kondičního trenéra Pavla Rady. Stále je také v rukou fyzioterapeutů."

Přestupní termín v tuzemsku stále trvá a ani eventuální posílení není zavrženo: "Přestupní období ještě chvilku potrvá. Posílení kádru v plánu společně se sportovním úsekem samozřejmě máme, ale zatím nebudu prozrazovat koho a o jakou pozici jde. Nicméně máme zájem kádr doplnit."

Roman Valeš již vyhlíží pondělí duel: "Každý zápas je těžký. Jsou důrazní a navíc s Milanem Barošem na hrotu. My budeme hrát doma, což si myslím, že pro nás představuje velké plus. Oni jsou také silní v domácím prostředí. My musíme být rovněž doma silní."

Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Zápas s Baníkem Ostrava se hraje v pondělí v Ďolíčku od 18:00. Utkání v přímém přenosu vysílá kanál veřejnoprávní stanice ČT Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Franěk. Na čarách mu bude s Pavlem Vlasjukem asistovat také Michal Myška. Mezi střídačkami bude plnit funkci čtvrtého sudího Jan Váňa. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Utkání pro vás po skončení duelu shrneme v reportáži. O zásadních momentech zápasu budeme informovat na sociálních sítích. Buďte s námi na Facebooku, Instagramu a Twitteru a ke svým příspěvkům připište hashtag #BOHOVA nebo nás jednoduše označte a dostaňte se na hlavní stránku našich webových stránek či přímo do klubového magazínu pro derby se Spartou. Držitelé permanentek a registrovaní fanoušci v DFB mají stále možnost předkupního nákupu vstupenek na internetovém portálu Ticketportal.cz. Kupovat můžete čtyři vstupenky na osobu. Před zápasem půjde do prodeje zbytek neprodaných vstupenek, kterých ovšem nebude velké množství.

Bohemka TV