Baník rozhodl v závěru

Dlouho vyrovnaný boj rozsekl pár minut před koncem Šašinka.

Baník rozhodl v závěru

Trenér Martin Hašek vyslal proti Ostravě stejnou jedenáctku jako minulý týden v derby na Dukle. Po odpykaném jednozápasovém trestu usedl na lavičku náhradníků stoper Šmíd. Hned v úvodní minutě měla šanci Ostrava. Holzer přízemním centrem našel ve vápně Hrubého, jenž střílel z místa kolem penaltového puntíku do břevna. Vzápětí zahrozili Klokani. Na levé straně přihrával pod sebe před branku Vaníček, ale Juliš s Reiterem nedokázali razantně trefit míč a Laštůvka ho stihl lapit ještě před brankovou čárou.

Po deseti minutách zahrávala standardní situaci Bohemka. Mašek poslal do šestnáctky krásný kroucený centr, na zadní tyči si míč našel Bartek, ale hlavou o kousek minul levou tyč ostravské branky. Bohemians působili na hřišti živějším dojmem. Další zakončení přišlo po rohovém kopu. Mašek ho rozehrál nakrátko s Reiterem, jenž si ho pak vyměnil s Dostálem. Pravý záložník Klokanů pak poslal do šestnáctky polovysoký centr, ovšem Vaníček ve složité pozici branku netrefil.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Pěknou individuální akcí se blýskl forvard Juliš. Na hranici šestnáctky obešel Stronatiho, jeho prudkou ránu na bližší tyč vyrazil na rohový kop gólman Laštůvka. Po delší době zahrozila i Ostrava a zakončujícím byl znovu Hrubý. Středopolař Baníku si naskočil na centr, ovšem Valeš se blýskl skvělým zákrokem a míč vyrazil. Poločas uzavřela střela Filla z přímého kopu, kterou zablokovala hráčská zeď.

Ve druhé půli se k prvnímu zakončení dostala Ostrava. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu předložil Fillo do šestnáctky míč Pazderovi. Pravý bek Baníku ovšem z jedenácti metrové vzdálenosti branku vysoko přestřelil. Po hodině hry napálil odražený míč Holzer, naštěstí pro Klokany se balón odrazil od tyče do zámezí. Pěkný fotbalový moment předvedl Diop. V šestnáctce zastříhal nůžkami, ale zazvonila opět tyč branky Valeše.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Když už se zdálo, že zápas skončí bez branek, tak se na přední tyči přesně trefil Šašinka a poslal Baník do vedení. Klokanům nepomohla ani podpora gólmana Valeše v útočném vápně a s Baníkem prohrála.