Hašek: Naše síla bude větší

Trenéři Bohumil Páník a Martin Hašek hodnotí pondělní utkání.

Hašek: Naše síla bude větší

Nejdříve hodnotil utkání hostující trenér Bohumil Páník.

"Pro nás je to příznivá cesta do Prahy, protože vezeme tři body. Nebylo to ovšem jednoduché. V první půli tam byly ze strany Bohemky nepříjemné závary. My měli dvě situace, které jsme mohli dohrát gólově. Tahali jsme za kratší konec a přehrávali nás ve středu pole. Těžko jsme je na jejich pravé straně chytali, byl to jeden průnik za druhým. Ve druhém poločase jsme už byli aktivnější, donutili jsme je k nákopům, hru jsme si chytili, vytvořili si dobré pozice a v závěru nám to vyšlo," poukázal na rozdílné poločasy.

Kouč Baníku vzhlížel už k domácím zápasům s TOP 3 v tuzemsku: "Vážíme si našeho postavení v tabulce, neboť nás čekají tři těžké zápasy doma. Co nabodujeme venku, tak to je jen do plusu, protože se Spartou, Slavií a Plzní to budou obrovsky náročná utkání. Dnes není v lize lehkého zápasu. Odehráli jsme těžké utkání na Slovácku, kde jsme odměnu nedostali. Byla nám nakonec přisouzena až v Ďolíčku. Liga je o třech silných týmech a ten zbytek může hrát mezi sebou vyrovnaná utkání."

Baník zvítězil v souboji rodinných klanů Hašek kontra Šašinka: "Mám z toho radost. Vrátili se nám z hostování. Ondra hrál ligu, ale Jakub ne. Herní potenciál v Ondrovi je. Jakub má takové fyzické předpoklady, že když se s ním někdo srazí, tak je to jako narazit do parního válce."

Posléze přišel zhodnotit utkání i domácí trenér Martin Hašek.

"Nemáme ještě mužstvo v takové podobě, jak potřebujeme. Máme zraněné, ještě jsou někteří vykartovaní a jiní by měli přijít na doplnění. Další nejsou natrénovaní, ale hrají. V tomto rozpoložení bylo skvělé, že jsme po třech zápasech měli šest bodů. Ještě jsme mohli hrát s Baníkem, že v případě výhry na tom budeme fantasticky. Zápas odhalil, že na to ještě úplně nemáme. V první půli to byl od nás solidní výkon. Největší šanci měl asi Mašek, jenž se asi lekl brankáře. Už byl naskočený a nakonec stáhl hlavu, ale možná jsem to během zápasu viděl nesprávně. Baník nás ohrožoval pouze ze standardních situací, jinak nebezpečný nebyl. My byli aktivnější, v našich silách. bylo se dostávat dopředu po zemi," vyzdvihl výkon v první půli.

Po přestávce se bohužel hra otočila: "Po příchodu z kabin jsme nebyli schopni navázat na první poločas, Baník už nebyl pod takovým tlakem a hráči v modrém měli více času na rozehrávku. Zazvonila tam i tyč a pro nás už nebylo jednoduché pomýšlet na vítězství. Ačkoliv jsme výhry chtěli dosáhnout. Michala Šmída jsem měl připraveného už před inkasovaným gólem a šel nahoru, protože ten vítězný gól jsem dát chtěli. Vystřídal už za nepříznivého stavu. Inkasovali jsme po přihrávce ze strany a náběhu na první tyč, nevím přesně jak jsme to dohráli. Náš stoper měl balón na hlavě a odvrátil ho přesně k hráči Baníku. To byl největší problém. Nestihli jsme zareagovat, chyběly nám všude centimetry včetně momentu, kdy míč přešel brankovou čáru."

Početní stav mužstva ještě není finální: "Na podzim nás čeká devatenáct zápasů. Doufám, že přivedeme nejlépe ještě dva hráče. Standardní složení naší středové záložní řady bylo Jindřišek a Hašek M. Teď hrajeme v jiném složení, což je velký zásah. V útoku jsme na jaře měli natrénovaného Tetteha, ale teď je tam Juliš, který rok nehrál. Pak ho vystřídá Júsuf, který hrál bahrajnskou ligu, takže není zvyklý na takové tempo. Oba se určitě zlepší kondičně a pak budou pro nás platnější. V takovém stavu ještě nejsme. Když přivedeme dvě posily, uzdraví se nám zranění hráči, tak budeme určitě silnější.Navíc hrajeme velmi náročný způsob hry. Většinu akcí jsme vedli přes Reitera, na ně,ž bylo vidět, že nám odešel. Ve druhé půli už nešel do rychla, nýbrž do pomala. Když měl vyřešit situaci, že vedl míč asi šedesát metrů a měl tam čtyři nebo pět sprintových náběhů. Někdy to předržel, když měl postupovat sám, tak čekal na protihráče, obcházel ho. Pak se nevrátil a byla z toho šance soupeře, už vyčichl kondičně."