U21: Klokani vezou body z Budějovic

O obě branky se postaral záložník Vodháněl.

U21: Klokani vezou body z Budějovic

K odehrání dalšího kola Juniorské ligy, se tentokrát Bohemka vydala do Českých Budějovic, aby se postavila místnímu Dynamu. Po třech odehraných kolech klokani před dnešním zápasem okupovali 8. příčku tabulky se ziskem čtyř bodů. Na rozdíl od minulého utkání, kdy Klokani jasně prohráli s Libercem, mohl trenér Vladimír Hruška využít i několik hráčů A týmu. Jmenovitě Šmída, Nečase, Závišku, Vodháněla a gólmana Fryštáka, který si již odpykal trest za červenou kartu.

Hned v úvodu si domácí Dynamo vypracovalo střeleckou pozici, ale Fryšták nakonec nemusel zasahovat. Poté už převzala otěže zápasu Bohemka a začala diktovat tempo hry. Ve 22. minutě šli Klokani do vedení. Po nepříjemném centru do vápna Budějovic využil skrumáže Vodháněl a trefil se přesně na vzdálenější tyč. Následovala klidnější pasáž, kterou utnul až ve 39. minutě Nečas, který prošel do vápna jako nůž máslem a přesně přihrál pod sebe Bunešovi. Ten ale míč netrefil přesně a dal tak gólmanovi domácích šanci zasáhnout. Do kabin tedy hráči odcházeli za těsného vedení zelenobílých.

Klokani vstoupili do druhého poločasu znamenitě. V 52. minutě se po brejkové situaci dostal míč k Vodhánělovi, který zasekávačkou oklamal obránce a prudkou střelou navýšil svůj střelecký účet. V 61. minutě byli domácí blízko korigování skóre, ale Matoušek v dobré pozici vůbec nemířil přesně. Po pár minutách měli budějovičtí další velkou příležitost, ale branka jim naštěstí opět byla malá. V 87. minutě ještě Bohemka zahrávala pokutový kop. Nečas se ujal exekuce, ale gólman jeho záměr vystihl a penaltu zlikvidoval. Bohemka už poté s čistým štítem vedení uhájila.

Klokani tak vezou z Budějovic 3 body, na kterých má lví podíl záložník Vodháněl a poskočili na 4. místo tabulky české skupiny Juniorské ligy. Pozitivem je i čisté konto gólmana Fryštáka, který se vrací po dvouzápasové stopce.