Prolomit liberecké prokletí

Bohemka v sobotu zamíří pod Ještěd. 

Prolomit liberecké prokletí

V dalším kole FORTUNA:LIGY, tentokrát už pátém čeká na v Podještědí na Klokany velmi neoblíbený Liberec. Slovan v dosavadních pěti kolech opět "zaútočil" na remízového krále ligy, když si body rozdělil s Opavou a Teplicemi. Mimo jiné porazil v úvodním kole doma Karvinou (1:0), ale následně prohrál na hřišti mistrovské Plzně (0:1). Vzájemná bilance jasně ukazuje, proč Liberec nepatří k oblíbeným soupeřům. V poměru 18 - 7 - 7 z tohoto statistického hlediska zvýhodňuje Slovan před třiatřicátým měřením sil.

Do nového ligového ročníku vstoupil Liberec s novým hlavním trenérem Zsoltem Hornyákem, ale i změnami v kádru. Ze Zemplínu Michalovce přišel Martin Koscelník. Druholigový Hradec Králové opustil Jan Pázler a jako nejlepší kanonýr FORTUNA národní ligy zamířil do Liberce. Z jiného exligového klubu, tentokrát Českých Budějovic odešel pod Ještěd Elvis Mashike Sukisa. Z téhož celku přišel i Jakub Pešek. Hostování pod Ještědem si prodloužil Oscar Dorley. Z jihlavské Vysočiny přestoupil Kamso Mara.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Naopak Ještěd opustil pravý krajní obránce Vladimír Coufal, jenž zamířil do pražské Slavie. Pravý krajní obránce Tomáš Wiesner se vrátil do Sparty. Daniel Bartl přestoupil polského Raków Częstochowa. Michal Obročník zamířil do Železarie Podbrezová. Václav Pilař se vrátil z hostování do Plzně. Stejně tak i Matěj Pulkrab, jenž se stěhoval zpět do Sparty.

Trenér Martin Hašek nečeká odlišný Liberec na rozdíl od minulých let: "Je to dlouhodobě pracovité mužstvo. Řadí se mezi nejúspěšnější pětici týmů v tuzemské nejvyšší soutěži. Opakovaně v kádru ovšem probíhá řada hráčských změn, s nimiž se ambice opakovaně naplňují obtížně. Ačkoliv vkročili do sezóny s novým trenérem a dalšími hráči, tak se jejich herní styl výrazně nezměnil. Mezi jejich přednosti patří pohyblivost. Svým neustálým pohybem dostávají soupeře pod tlak, narušují mu rozehrávku. Vyhledávají osobní souboje, neboť jsou v nich silní. Mezi slabší stránky bych naopak zařadil to, že mají nově utvořené mužstvo. Potřebují čas k tomu, aby se dali dohromady. "

I zápas bude dle kouče Klokanů podobný: "Očekávám opět vyrovnaný duel. Bude to hodně podobné tomu utkání v závěru jarní části minulého ligového ročníku. Jen doufám, že výsledek bude jiný. Tehdy jsme prohráli o gól, ale mohla to být remíza, ba jsme mohli i vyhrát."

Lodivod Klokanů rovněž okomentoval situaci kolem Josefa Jindřiška: "Pepa si ze zápasu v Příbrami odnesl trhlinu v lýtkovém svalu. Zranění ho nepustilo do hry s Duklou a také s Baníkem. Jeho start v dalších zápasech do první reprezentační pauzy je ve hvězdách..."

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Zelenobílí budou chtít prolomit prokletí libereckého stadionu, což potvrdil i kapitán Daniel Krch:"Na Liberec nevzpomínáme nikdo moc dobře, protože tam nemáme dobrou bilanci. Takže je asi na čase to změnit. Nejlepší by bylo tak učinit právě v sobotu.

Zápas se hraje v sobotu na stadionu U Nisy od 17 hodin. Zápas nevysílá žádná televizní stanice. Hlavním rozhodčím bude Zbyněk Proske. Na čarách mu budou k dispozici asistenti Radek Kotík a Petr Antoníček. Čtvrtým sudím pak bude Ondřej Pechanec. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online přenos. Po utkání shrneme celý zápas v reportáži. Na Facebooku, Twitteru a Instagramu pak budeme informovat o nejdůležitějších momentech utkání. Sdílejte s námi své zážitky ze zápasu a ke svým příspěvkům připište hashtag #LIBBOH nebo nás u příspěvku označte. Fanoušci nevypravují do Liberce společný výjezd a každý se tak do dějiště zápasu vypraví po vlastní ose. Vstupenka do sektoru hostí stojí 100 Kč.