Z Liberce vezeme bod

Bohemka si vytvořila několik velkých šancí, ale ani to na výhru nestačilo.

Z Liberce vezeme bod

Trenér Martin Hašek udělal v základní jedenáctce hned tři změny. Do stoperské dvojice se vrátil Šmíd vedle Krcha. Levý kraj zálohy zaujal Vodháněl, jenž si připsal první ligový start v základní sestavě. V útoku si premiéru od první mnuty připsal Júsuf. Úvod utkání byl velmi zajímavý. V první minutě si navedl míč Ševčík, ovšem ten proletěl kolem pravé tyče branky Valeše. Na druhé straně vybojoval standardní situací Júsuf. Hašek rozehrál nakrátko s Maškem, jenž odcentroval na Júsufa, hlavičku bahrajnského forvarda chytil Hladký. Vzápětí prodloužil Júsuf dlouhý aut Dostála. V závaru před brankou bohužel žádný z Klokanů nedokázal míč dorazit do branky. Poté měl Liberec k dispozici přímý kop z velmi dobré pozice, když se k míči v sedmnácti metrové vzdálenosti od branky postavil Potočný. Střelou ovšem trefil zeď a následné kudrlinky Mikuly zvládla Bohemka ubránit.

Poté dlouho v šestnáctkách obou celků rušno nebylo. Liberec se snažil zahrozit z rohových kopů, ovšem oba centry Potočného v pohodě na přední tyči odvracel Dostál. Napotřetí se už domácí protlačili do zakončení. Potočný tentokrát kroutil míč na zadní tyč, kde si ho našel Pázler. Hlavičku útočníka Slovanu v klidu chytil do svých rukavic Valeš. Další ránu Potočného ztlumil Krch a gólman Klokanů neměl těžkou práci. Bohemka odpovídala po rychlých protiútocích. Téměř sám už po přihrávce Maška mohl zakončovat Júsuf, ovšem ještě před ním odkopnul ve skluzu míč Karafiát. Dále hrozila opět Bohemka.. Dostálův centr propadl k Vodhánělovi, jenž přiklepl míč Bartkovi. Krajní obránce Klokanů přihrál pod sebe, ovšem Mašek s Júsufem na míč nedosáhli.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
Pak se ovšem už Bohemka radovala. Hašek ve vápně Liberce postupoval s míčem, vystřelil na zadní tyč, ovšem Hladký míč vyrazil. Ve správný čas na správném místě byl Reiter, jenž hlavou poslal balón do sítě a také Klokany do vedení. Do konce první půle Bohemians vedení uhájili a šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé půli se nejdříve k centru neprotlačil Júsuf. Na druhé straně pálil vysoko nad branku Breite. Poté Švec ve skluzu míč posunul Vodhánělovi a následně ho dohrál jeden z domácích hráčů. Liberečtí získali míč a střídající Mashike se ocitl v samostatném úniku a v tváří tvář Valešovi vyrovnal stav utkání.

Klokani si mohli vzít vedení zpět. Júsuf dokázal v úniku obejít brankáře, ovšem jeho střelu na brankové čáře vykopl na rohový kop jeden z dobíhajícího obránců. Po chvíli pálil opět Júsuf. Proti jeho ráně se v dobrém světle představil brankář Hladký a skokem míč vyrazil. Za domácí Liberec zahrozil Pázler. Jeho střela se naštěstí pro Klokany odrazila od tyče pryč. V další šanci domácích byl Breite. Valeš jeho střelu na zadní tyč fantasticky vytěsnil na rohový kop. V samém závěru se Nečas nemýlil proti Hladkému. Rozhodčí ovšem mylně branku neuznal kvůli ofsajdovému postavení útočníka Bohemky.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
Bohemka odjela z Liberce nakonec s bodem a přerušila nepříznivou sérii porážek na stadionu pod Ještědem.