Hašek: Nevyužívali jsme rychlé protiútoky

Trenéři Martin Hašek a Zsolt Hornyák hodnotí sobotní duel U Nisy.

Hašek: Nevyužívali jsme rychlé protiútoky

Nejprve hodnotil utkání hostující trenér Martin Hašek.
"Už potřetí jsem přijel do Liberce v pozici trenéra Bohemky. Poprvé jsme prohráli jedna čtyři, pak jedna nula, takže jsem doufal, že už se to překlopí v náš prospěch. Jeli jsme sem s vědomím, že od vzniku samostatné české ligy, což je od roku 1993 tady Bohemka ještě nikdy nevyhrála. Měli jsme před sebou krásnou výzvu to prolomit. Být zároveň u toho, když po šestadvaceti letech Bohemka vyhraje v Liberci. Myslím si, že jsme k tomu měli blízko. Nedopadlo to především z důvodu, že jsme nepodali takový výkon, jenž by stačil na tři body. V naší hře jsme měli spoustu nepřesností, zbytečných ztrát, nevynucených chyb, jenž náš výkon neustále srážely dolů a ubíraly nám fyzické síly. I přes velkou snahu, běžeckou práci a nasazení," začal s cílem do utkání a důvody, proč nebyl naplněn.

Lodivod Klokanů prozradil taktické záměry pro utkání: "Dokázali jsme dobře soupeře odbránit, nedostával se do nás. Naopak jsme získávali míče, chodili do rychlých protiútoků, což byl náš plán. V prvním poločase jsme s nimi nakládali až katastrofálně. Nakonec jsme šli do vedení, ale po našem rychlém protiútoku jsme dostali gól. Stačilo to zahrát standardním ligovým stylem. Tohle bylo tak na úrovni druhé ligy, ba možná dokonce hůř. Pak se začala odehrávat hra, kdy obě mužstva šla za strhnutí vedení na vlastní stranu. My do toho zasáhli druhým útočníkem. Hráli jsme poprvé na dva typické forvardy. Cítili jsme, že je Liberec dozadu zranitelný a náš tah se nám vyplatil. Dostávali jsme se do šancí, ovšem bez brankového vyústění. Dvě příležitosti měl Júsuf, pak se mi zdálo, že je odpískána penalta, když na ni rozhodčí ukázal. Tak jsem se radoval, pak se otočím a pokutový kop nikde. V poslední minutě dáme gól, který podle SMS zpráv, které mi chodí měl platit. Ještě jsem takhle rychle po utkání opakovaný záběr neviděl. Byli jsme k vítězství opravdu blízko. Je třeba přiznat, že soupeř trefil tyč, takže jsme nakonec mohli i prohrát. "

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
"Vezeme bod z Liberce, který nás nepřeskočil a zůstal za námi o bod, jenž je plusový do tabulky pravdy. Jsme mírně spokojení z utkání, přičemž musíme dál pracovat a zlepšit se. Mužstvo je syrové, když spočítáte složení jarní základní sestavy, tak dnes tam bylo asi sedm změn. Potřebujeme čas, který podle mě pracuje pro nás. Uzdraví se nám Jindřišek s Martinem Haškem, kteří jsou použitelní do nejbližších zápasů. Za dva týdny je navíc reprezentační pauza, takže po ní už budou stoprocentně připraveni. Jak jsem již říkal dříve, tak věřím, že ještě nějaké posily přivedeme. Mladí hráči získávají zkušenosti každým zápasem, takže doufám, že postupem času budeme silnější, než jsme ukázali v Liberci," vzhlíží pozitivně kouč Klokanů směrem k dalším ligovým střetnutím.

Poté hodnotil zápas i domácí kouč Zsolt Hornyák.

"Z mého hlediska jsme viděli dva rozdílné poločasy. Ten první byl z naší strany velmi slabý. Ani jsem nevěděl, koho vystřídat, protože tam bylo takových pět až šest podprůměrných výkonů. Je pro mě nepříjemné překvapení, protože jsme věděli, že bude Bohemka hrát houževnatý a organizovaný fotbal. Velmi těžko jsme se dostávali přes jejich obranu. Hlavně mě mrzí, že jsme upustili od naší kombinační hry, začali jsme nakopávat balóny. Druhý velký problém byl, že jsme prohrávali osobní souboje. Bohemka ze středu hřiště těžila. Prohrávali jsme zaslouženě, ale musím poděkovat mužstvu za bojovnost, že se ve druhé půli vrátili do hry. V kabině to bylo trochu tvrdší, neboť jsem byl s úvodní půlí hodně nespokojen. Při troše štěstí jsme mohli zápas vyhrát. Bylo by to opravdu jen štěstí a s remízou musíme být spokojení,"
začal s rozporuplnými pocity.

Dále promluvil o dění v kabině během poločasové pauzy: "Myslím, že všichni hráči věděli, že to od nás není ono. Prohrávali jsme osobní souboje, zaostávali jsme jako celek. Hlas jsem trochu zvýšil, ale někdy ani to nepomáhá. Viděl jsem ve tvářích hráčů, že si jsou vědomi chyb. Sami se hecovali, že to musí být jiné. Jediné pozitivum je, že hráči sami věděli, že to co hráli v první půli není to, co potřebujeme."

Na přetřes přišel i stav kolem střelce vyrovnávací branky Elvise Sukisy Mashikeho: "Jsem rád, že vstoupil do hry a vyrovnal. S ním to bude ovšem běh na dlouhou trať. Jde hlavně o jeho psychiku, takže bych ho nechtěl moc chválit. Zatím je to s ním jako na horské dráze. Jednou je nahoře, ale rázem zase dole. Chtěl bych ho hlavně stabilizovat, aby pracoval pro mužstvo. Tím, že ho budu medializovat, tak se uspokojí. Věřím, že bude dále přínosem pro mužstvo."